Visum vragen over het transit visa

Visum vragenWat is een transit visa?

Een transit visa wordt ook wel een doorreisvisum genoemd. Een doorreisvisum is een visum dat je recht geeft om over het grondgebied van een bepaald land te reizen. Je krijgt dus het recht om door een land te trekken. Een doorreisvisum, ofwel transit visa, geeft je dus niet het recht om in een bepaald land te verblijven. Als je ergens wilt verblijven heb je vaak een gewoon visum nodig.

Let er wel op dat wanneer je moet overstappen of door een land wilt reizen er in verschillende landen andere regels gelden rondom het aanvragen van een doorreisvisum. In sommige landen heb je helemaal geen dorreisvisum nodig, maar in andere wel. Hieronder is voor een aantal landen informatie verzameld rondom de regels van het aanvragen van een transit visa:

Transit visa voor Abu Dhabi

Een doorreisvisum of transit visa is voor Abu Dhabi niet verplicht als je moet overstappen op het vliegveld van Abu Dhabi en er minder dan vier uur verblijft. Als je langer dan vier uur de tijd hebt is het echter wel verplicht en ook aan te raden om een doorreisisum te nemen. In meer dan vier uur tijd kun je namelijk al veel van Abu Dhabi zien. Zo kun je naar de Grote Sheikh Zayed Moskee gaan of gaan winkelen in de souks. Deze visa krijg je bij aankomst en zijn gratis.

Transit visa voor Rusland

Wanneer je in Rusland een overstap hebt en niet langer dan 24 uur in de transitzone van hetzelfde vliegveld blijft, heb je géén doorreisvisum nodig. Let er wel op dat als je eindbestemming een van de landen van de Douane-Unie is, dus Wit-Rusland of Kazachstan, dat je dan voor een overstap wél een Russisch transit visa moet aanvragen.

Transit Visa voor de USA

Wanneer je een lange overstaptijd hebt in Amerika kan het voorkomen dat je graag het vliegveld wilt verlaten om iets van het land te zien. In Amerika moet je dan het gewone ESTA visum aanvragen. Om dit aan te vragen kun je online het ESTA formulier invullen, na goedkeuring van dit formulier krijg je vervolgens het recht om het vliegveld in Amerika te verlaten. Je hoeft dus niet je paspoort ergens naartoe te sturen, je vult alleen online het formulier in, doet de betaling voor het visum (14 dollar via het officiële kanaal) en na een laatste check ontvang je een bevestigingsmail. Deze mail laat je weten dat je online ESTA aanvraag is binnengekomen en je dus Amerika in mag. Met zo’n ingestuurd ESTA formulier kun je dan bijvoorbeeld tijdens een overstap van een aantal uur in New York, San Francisco, Philadelphia of elke andere stad de tijd nemen om de stad even te bezoeken.

Transit Visa voor Australië

Als je een overstap hebt in Australië heb je als Nederlander geen transit visa nodig als je korter dan 72 uur blijft. Je moet dan wel met het vliegtuig Australië zijn binnen gekomen en kunnen aantonen dat je weer een vlucht hebt die je mee neemt naar een ander land. Ga je naar Australië op vakantie? Dan heb je wel een visum nodig en een paspoort dat geldig is tot op de dag dat je vertrekt. Net als voor Amerika moet je voor Australië een elektronisch visum aanvragen als je er wilt verblijven.

Meer visum vragen?

Bekijk ook de andere visa gerelateerde artikelen:

2 reacties

  1. Jan van der Wal

    Klopt het dat op 1 plaats wordt geschreven dat een transit visum Australië 8 uur is en een ander 72 uur aangeeft.
    Wij moeten 18 uur wachten tot de eigen vlucht doorgaat naar NZ, in die tijd willen wij rusten buiten het vliegveld en er zijn hotels op het vliegveld.
    Waar kan ik vinden dat wij er zonder visa van het vliegveld mogen?

    Beantwoorden

Geef een reactie, deel jouw reistips!