In oktober heeft een groot deel van Nederland weer herfstvakantie! Deze vakantie duurt veelal een week en begint meestal rond de 2e week van oktober. In 2016 beginnen de eerste herfstvakanties in Noord-Nederland, dit is in het weekend van 11 oktober en de vakantie duurt dan tot en met de 19e van oktober. Om je te inspireren hebben wij een lijstje van leuke herfstvakantie aanbieders gemaakt die vaak interessante aanbiedingen hebben, maar hier vind je ook tips voor zonvakantiebestemmingen die zijn gebaseerd op ons artikel ‘Waar op vakantie in oktober‘. Jouw herfstvakantie kun je immers ook doorbrengen in een zonnig land! Laat je inspireren en wie weet boek je binnenkort wel een leuk reisje naar bijvoorbeeld Turkije of je boekt een huisje in eigen land.

Wanneer herfstvakantie?

Weet je niet precies wanneer het herfstvakantie is? Hieronder vind je een overzicht voor 2016 en de herfstvakantie in 2015. Dit is gebaseerd op wat de overheid als indicatie meegeeft aan scholen. Eigenlijk zijn alle scholen verplicht zich aan deze data van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) te houden.

Herfstvakantie 2016

Basisonderwijs
Noord Nederland
15 okt 2016 t/m 23 okt 2016 Week 42
Midden Nederland
15 okt 2016 t/m 23 okt 2016 Week 42
Zuid Nederland
22 okt 2016 t/m 30 okt 2016 Week 43
Voortgezet onderwijs
Noord Nederland
15 okt 2016 t/m 23 okt 2016 Week 42
Midden Nederland
15 okt 2016 t/m 23 okt 2016 Week 42
Zuid Nederland
22 okt 2016 t/m 30 okt 2016 Week 43

Herfstvakantie 2015

Basisonderwijs
Noord Nederland
17 okt 2015 t/m 25 okt 2015 Week 43
Midden Nederland
17 okt 2015 t/m 25 okt 2015 Week 43
Zuid Nederland
24 okt 2015 t/m 1 nov 2015 Week 44
Voortgezet onderwijs
Noord Nederland
17 okt 2015 t/m 25 okt 2015 Week 43
Midden Nederland
17 okt 2015 t/m 25 okt 2015 Week 43
Zuid Nederland
24 okt 2015 t/m 1 nov 2015 Week 44

Aanbiedingen herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie hebben veel vakantie aanbieders vaak speciale herfstvakantie aanbiedingen. De leukste reisorganisaties hebben we hieronder voor je op een rij gezet, zodat je precies weet bij wie je moet zijn voor herfstvakantie aanbiedingen. Wij merken zelf altijd dat vooral Tui.nl leuk geprijsde vakanties aanbiedt, maar ook Sunweb heeft vaak interessante reizen in de aanbieding.

Alle herfstvakantie aanbiedingen:

333 Travel


reisorganisatie 333 travel

Djoser


Djoser logo

Van Verre


Van Verre

Kras.nl


Kras reisorganisatie

Tenzing Travel


Kuoni reisorganisatie

Sawadee


Sawadee reisorganisatie

Riksja Travel


Riksjatravel reisorganisatie

KoningAap


Koningaap reisorganisatie

Sunweb


Sunweb

Eliza was here


Elizawashere

Tui.nl


Tui reisorganisatie

Vakantiexperts


Vakantiexperts reisorganisatie

Iki Travels


Iki

Van Verre Family


Van Verre Family reisorganisatie

SNP reizen


SNP reisorganisatie

Fox


Fox reisorganisatie

Shoestring


Shoestring reisorganisatie

Herfstvakantie tips

Weet je niet waar je deze herfstvakantie naartoe wilt? Hieronder hebben we een top 3 staan van leuke bestemmingen in het buitenland. Perfect voor als je op zonvakantie wilt! Maar ook geven we tips voor een vakantie in Nederland. In eigen land vind je immers ook genoeg moois en leuke parken of vakantiehuisjes.

Tips: 3x op herfstvakantie naar de zon

Onze top 3 zonbestemmingen voor de herfstvakantie vind je hieronder. Veel Nederlanders trekken namelijk tijdens de herfstvakantie toch liever naar een zonnigere bestemming. Denk bijvoorbeeld aan Turkije, Gran Canaria of het Caribisch Gebied. Daar vlieg je in een aantal uur al heen en de prijzen voor vakanties daar liggen ook nog eens niet al te hoog.

1. Herfstvakantie in Turkije

Vier je herfstvakantie in Turkije. Ontdek bijvoorbeeld Istanbul of vlieg naar een van de badplaatsen van Turkije zoals Antalya. Wil je op een stedentrip, dan kies je voor Istanbul. Dan kun je heerlijk shoppen, uiteten bij gezellige restaurants en wat cultuursnuiven. Lig je liever aan het strand? Dan zijn de badplaatsen van Turkije voor jou een aanrader. Kijk voor aanbiedingen eens bij Wtc.nl, Tui.nl of Sunweb.

2. Vier je herfstvakantie in Gran Canaria, een van de Canarische eilanden

In Gran Canaria schijnt de zon 365 dagen per jaar. Als je dus je herfsvakantie in een zonnig oord wilt vieren, is dit de plek om naartoe te gaan. Je vliegt hier in een aantal uurtjes al naartoe. Bovendien liggen de prijzen ook niet al te hoog voor dit soort bestemmingen. Leuke aanbiedingen voor Gran Canaria vind je vaak bij Sunweb, Tui.nl of Wtc.nl.

3. Op herfstvakantie naar het Caribisch Gebied

Denk je aan het Caribisch Gebied, dan denk je aan plekken als Aruba, Bonaire of Curacao. Dit zijn vakantiebestemmingen die bij steeds meer Nederlanders populair beginnen te worden. Enerzijds omdat de zon er altijd heerlijk schijnt, anderzijds omdat de zee er zo ontzettend mooi blauw is, de cultuur vriendelijk, het eten lekker én de prijzen voor vakanties redelijk laag. Kijk bijvoorbeeld eens bij Tui.nl of Sunweb.

Tips: Op herfstvakantie in Nederland

In Nederland kun je uiteraard ook super leuk op herfstvakantie. Huur bijvoorbeeld een huisje bij Centerparcs, Belvilla of kies voor Landal parken. Tijdens de herfstvakantie heb je vaak voor deze parken ook super fijne aanbiedingen zodat je er redelijk goedkoop naartoe kunt. Aan de kust van Nederland heb je vele mooie huisjes, maar je zou ook naar de Waddeneilanden kunnen of juist naar het Groene hart van Nederland of het zuiden kunnen gaan. Op al die plekken vind je mooie bungalowparken. Leuke concrete tips voor een weekendje of weekje weg in Nederland:

  • Waddeneilanden, slaap bijvoorbeeld in een Yurt op Texel
  • Ga naar de Efteling en blijf er een nachtje slapen
  • Ga op safaricamp in de Beekse Bergen
  • Slaap een paar nachten op camping Bakkum aan zee
  • Slapen in een boomhut in Vinkeloord
  • Overnacht bij camping Bloemendaal in een vintage caravan
  • Boek een huisje in een Roompot vakantiehuizenpark
  • Slaap in het vakantiepark Dierenbos

Waar gaat jouw herfstvakantie naartoe?

En, geinspireerd door bovenstaande tips? Wij zouden het leuk vinden als je hieronder laat weten naar welke herfstvakantiebestemming jij toe gaat of welke plek je anderen juist aanraad. Laat het hieronder weten in een berichtje!

Geef een reactie, deel jouw reistips!