Wist je dat heel wat Nederlandse reizigers helemaal niet zo avontuurlijk zijn? Uit onderzoek van Avis blijkt dat maar 6,21% van de Nederlanders ervan houdt om iets buiten hun comfortzone te doen. Zonde, want bijna 1 op de 4 Nederlanders heeft een onvervulde vakantiedroom en kleine kans dat die droom dus gerealiseerd wordt, als reizigers maar binnen de gebaande paden blijven reizen.

Untrend yourself en ga op reis naar een selfiestick-vrije bestemming

Om reizigers te motiveren om trendy of voor de hand liggende bestemmingen een keer over te slaan, heeft Avis een super toffe tool ontwikkelt die Avis Untrending heet. Met de tool kun je in feite onontdekte vakantiebestemmingen vinden, waardoor het gemakkelijker wordt om een keer van je klassieke vakantieplannen af te wijken.

Vergeet Rome en ga naar… Calcata, Tivoli of Genzano!

Stel, je wilt dit jaar eigenlijk (alweer) naar Rome of Parijs of Barcelona gaan. In de Untrending Tool kun je een van die bestemmingen invullen, neem bijvoorbeeld Rome, en de tool zoekt dan nog niet ontdekte plekjes voor je op. Die liggen veelal niet te ver van de eerst gekozen (en meer bekende) bestemming, waardoor je dus gemakkelijker een combi tripje kunt samenstellen. Wist je bijvoorbeeld dat je vanuit Rome gemakkelijk naar Calcata, Tivoli of Genzano kan?

Calcata (hippie-dorp), deze plek wordt ook wel het artiestendorp van Italië genoemd. Calcata ligt dramatisch op de rand van vulkanische rotsen en werd ooit met afkeuring bekeken vanwege de hippies en artiesten in de jaren ’60.

Tivoli (voor cultuurliefhebbers), Historisch gezien belangrijk als bondgenoot van Rome en de bron van travertijnsteen die voor veel monumenten in Italië werd gebruikt. Zo zijn er in Tivoli ook twee villa’s die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

Genzano (festival-stadje), een mooi heuvelstadje op zo’n 28 kilometer vanaf Rome, deze plek kan het best bezocht worden in juni als de straten bedekt zijn met bloemen voor het prachtige jaarlijkse Infiorata Festival.

Probeer Avis Untrending zelf eens uit en ontdek meer untrendy vakantieplekken.

Verlaat de platgetreden paden en laat heel eventjes de controle los

Je vraag je misschien af waarom mensen zo graag naar welbekende plekjes op vakantie gaan. Uit het onderzoek blijkt dat dat waarschijnlijk komt doordat een kwart van de Nederlandse reizigers (24,63%) meer dan tien uur spendeert aan het vooraf ontdekken van een bestemming. Bij het kiezen van een bestemming houden Nederlanders vooral rekening met online recensies (38,03%) en suggesties van anderen (23,25%). In je hoofd maak je dus al hele plannen en het is dan lastig om toch voor een onbekend plekje te gaan, zoiets kan immers ook voor vakantiestress zorgen en dat is wel het laatste waar je zin in hebt als je op reis bent.

Van de gebaande paden wijken maakt gelukkig!

Hoe erge controle-freaks wij Hollanders ook zijn, tegelijkertijd zegt bijna 75% van de Nederlanders dat ze zich gelukkig voelen door spontane acties. Het artikel dat wij onlangs schreven over een strand-stedentrip vakantie naar Rome bewijst ook dat het onwijs leuk is om een welbekende plek te combineren met een minder bekende bestemming. Zo sliepen wij niet direct in de stad, maar aan de kust dichtbij Rome!

één antwoord

  1. Josanne - Reisbloggers

    Bedankt voor de tip!
    Wij houden er ook van om buiten de bestaande paden te wandelen/reizen.
    We gaan de site zeker een bezoekje brengen

    Beantwoorden

Geef een reactie, deel jouw reistips!