Travel Essentials: Schoenen van TOMS

Terwijl mijn paar nieuwe TOMS booties in mijn koffer schitteren omdat het te koud is om ze te dragen in winters China, loop ik over de ijskoude Chinese Muur en kijk ik naar wat spelende kindjes. Het verhaal van TOMS schiet door mijn hoofd en ik vraag me af of dit kinderen kunnen zijn die ooit een paar rode of grijze canvas Giving Shoes hebben gehad…

Koop jij een paar TOMS? Dan krijgt iemand anders ook een paar

Op verschillende plekken ter wereld (inmiddels op vijf continenten en in meer dan 70 landen) deelt TOMS voor elk paar schoenen dat verkocht wordt ook een paar schoenen uit aan mensen in nood. Zo ook in China dus. Al is het uitdelen van schoenen niet alleen iets dat TOMS doet, ook proberen ze aan een beter leven te werken door te zorgen voor betere gezondheidszorg of zaken als schoon water.

Hoe lang is de Chinese Muur toms china Toms booties

Toms in China, een kort idee van hun werk daar

TOMS is in China actief in het afgelegen Qin’an district (om je een idee te geven van hoe afgelegen het is: Om hier te komen moet je eerst naar een buurprovincie vliegen, dan zo’n 4 uur in de trein en dan nog een keer overstappen op een taxi voordat je er eindelijk bent). Onlangs is een teamlid van het Giving Team van TOMS daarheen geweest en bezocht daar zelf het Rural Education Action Program (REAP) om te zien wat het effect nou is van Giving Shoes. REAP is in China ondermeer bezig met de stimulans voor oogzorg, en dan in het bijzonder de behandeling van ‘lui oog’ (je weet wel, als je zo’n sticker over je sterke oog moet dragen om het luie oog beter te maken) op het platteland met China. Door samen te werken met TOMS is het gemakkelijker om de oogzorg voor kinderen op het platteland van het Qin’an district in de provincie Gansu in China te verbeteren. Ze delen via TOMS dus niet alleen schoenen uit, maar helpen ook op die manier mee.

Dus, ben je op zoek naar nieuwe (reis)schoenen?

Als je dus ooit nog eens nieuwe (reis)schoenen nodig hebt… Denk er dan eens over na om TOMS te kopen! Niet alleen verkopen ze toffe schoenen (van laarzen tot espradilles, je vindt er echt vanalles), maar door jouw aankoop zorg je dus ook nog eens voor iemand anders aan de andere kant van de wereld. Dat is mooi toch?

Over de auteur

Roëll de Ram
Owner & Digital Nomad

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis inmiddels vooral als digital nomad de wereld rond. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Gerelateerde berichten

3 reacties

Geef een reactie, deel jouw reistips!