Af en toe vind ik producten als favoriet markeren op Etsy, bijna net zo leuk als mooie plaatjes pinnen op Pinterest. Je moet wat, als je ’s avonds zin hebt om iets hersenloos te doen wat tegelijk toch vermakelijk is… Met als resultaat dat als ik inlog op Etsy of een nieuwsbrief van ze open, ik zie dat ik onlangs weer een gave shop had ontdekt met te veel spullen die ik het liefst meteen allemaal zou willen bestellen. Doe ik overigens niet altijd, want ik vind het op de een of andere manier ook al leuk om gewoon zo’n travel essentials artikel te schrijven. Zo was dat bijvoorbeeld ook bij de beachwear van Lucy Cottees (waar ik dan wel weer 2 items hebt geshopt), maar deze keer ook bij de edelstenen sieraden van Oliki. Perfecte kettingen voor op reis, omdat ze gemaakt zijn van natuurlijke materialen als edelsteen, maar ook voor een betaalbaar prijsje en lekker zomers!

Oliki: Rope and semi-precious gemstone jewelry

Meer over deze travel essentials

De Etsy shop Oliki is in februari 2014 opgericht door Ebru Cangazi. Ze verkoop naast bovenstaande sieraden ook allerlei armbanden waarin edelstenen zijn verwerkt in combinatie met touw. Een andere shop van haar is Epuu waarbij weer allerlei andere type sieraden voorbij komen, die bijvoorbeeld gemaakt zijn van de meest uiteenlopende soorten kant. Ebru woont in Istanbul en dat is ook de plek waar beide sieraden winkeltjes gevestigd zijn, haar zusje en moeder hebben trouwens ook een Etsy shop dus ze is constant omsingeld door een goede dosis creativiteit. Wellicht liggen sommige items ook wel op de Grand Bazaar van Istanbul. Op die markt kom je namelijk wel meer van dit soort sieraden tegen en heb ik ook eerder een zelfde type armband gekocht. De prijzen van bovenstaande en onderstaande kettingen variëren trouwens van 13,84 euro tot 32,39 euro.

Sieraden van Oliki

Wat vind jij van deze sieraden? Of heb je andere favorieten op Etsy? Laat het hieronder weten in een comment! Altijd leuk om nieuwe shops te ontdekken of een reactie te krijgen. Oh en heb je zin om meer sieraden te kijken? Dan moet je dit artikel over Bahgsu Jewelry lezen!

Geef een reactie, deel jouw reistips!