Van 18 tot en met 29 november is het International Documentary Film Festival in Amsterdam. Tijdens het IDFA 2015 komen allerlei documentaires voorbij en een aantal zijn gefilmd op de mooiste locaties verspreid over de wereld. Vandaag als filmtip de documentaire Meru. Deze gaat over het beklimmen van een van de moeilijkste bergen in de Himalaya in India: de Meru Peak. De documentaire zoomt in op de klimavonturen van de filmende klimmers Chin, Ozturk en Conrad Anker. Waar ze ook zijn, wat er ook gebeurt: Ze blijven filmen.

Meru

In de documentaire komt een lawine voorbij, een skiongeluk, de rit in de ambulance na dat levensbedreigende voorval, een storm op duizenden meters hoogte en de beroerte van hun klimvriend waardoor ze de top van Meru niet bereiken. Toch wordt niet alleen de tocht naar Meru in beeld gebracht, de hele klimhistorie van de drie klimmers komt voorbij. Daarnaast vertellen ze over hun passie en zie je wat hun geliefden ervan vinden. Ook ontdek je waarom ze door blijven gaan, ook al hebben ze de dood soms in de ogen gekeken. Kortom, een documentaire over risico’s, klimmen, vriendschap, vertrouwen en een van de meest bijzondere bergen op aarde.

Bekijk de trailer van Meru

Waar kun je de films van het IDFA 2015 bekijken?

Er zijn verschillende hoofdlocaties van IDFA. Dit jaar worden er films vertoond bij Pathé Tuschinski, Pathé de Munt, het EYE en bij de Brakke Grond in Amsterdam. Er zijn ook een paar speciale programma’s te vinden en die vinden verspreid over Amsterdam plaats, denk onder andere aan de Melkweg, De Kleine Komedie, de Balie en Podium Mozaïek. Ook is er een festivalcafé waar je terecht kan voor wat te eten en drinken, dit vind je bij Café de Jaren in de Nieuwe Doelenstraat.

Documentaire Meru

Reisfilm Meru IDFA

Kaartje kopen?

Kaartjes voor films van het IDFA kun je kopen vanaf 9 november 2015, de kaartverkoop start om 19:00u. Het normale tarief voor een film is 10,- euro en als je student bent kun je naar een van de documentaires voor 7,50 euro. Online kun je kaarten kopen via MyIDFA en via hier kun je ook direct kaartjes voor Meru bestellen.

Meru draait onder andere in:

  • de Munt op 19 en 20 november
  • Tuschinski op 21 en 28 november
  • EYE op 25 november

Geef een reactie, deel jouw reistips!