Zo’n boek waarbij je je bucketlist al klaar kan leggen, want reken maar dat er dingen bij gaan komen. In Lonely Planet’s nieuwe boek ‘Beroemde Reizen’ komen namelijk allerlei gave bestemmingen voorbij die je maar wat graag wilt zien als je een reiziger in hart en nieren bent. We reizen van de Route 66 tot de Oriënt-Express en lichten een aantal beroemde reizen uit het boek uit.

Beroemde reizen volgens Lonely Planet

Beroemde reizen over land

Het boek ‘Beroemde reizen’ begint met ‘De Hippie-Trail’, de beroemde route die de grondleggers van de Lonely Planet als eerste volgde en hun hart verloren aan het reizen. Waarom heet het de hippie-trail? Nou, simpelweg omdat er in de jaren ’60 en ’70 veel hippies op reis gingen naar Azië. De grondleggers van de Lonely Planet vertrokken uit Londen naar Amsterdam, Athene, Istanbul, Ankara, Teheran, Kabul, Peshawar, Lahore, Kashmir, Delhi en Goa. Andere beroemde reizen die over land gaan en in het boek staan zijn de reis van Caïro naar Kaapstad, van Istanbul naar Caïro waarbij je ook wereldwonder Petra passeert of de Mayaroute.

Beroemde reizen per spoor

Er zijn natuurlijk niet alleen beroemde reizen die over land gaan. Ook met de trein kun je een paar pareltjes van tochten maken. Wat dacht je van ‘De Ghan’? Een treinreis in Australië die je meeneemt van Darwin via Alice Spring naar Adelaide. Of ‘De Glacier-Express’, ‘DeOriën-Express’ die ondere andere langs Istanbul en Wenen gaat of de ‘California Zephyr’ treinreis.

Beroemde literaire reizen

In dit boek van Lonely Planet is er ook een onderdeel gemaakt voor literaire reizen. Treed bijvoorbeeld in de voetsporen van Paul Theroux op de Stille Oceaan. Of maak net als de reisverhalen van Jules Vernes een wereldreis rond de wereld in 80 dagen. Ook in Italië vallen mooie literaire reizen te maken, ontdek bijvoorbeeld de betekenis van Rome voor Keats, Hawthorne en Shelley.

Beroemde wandelingen en pilgrimages

In het boek staan nog veel meer reizen, hoe kan het ook anders met een boek van meer dan 310 bladzijdes dik, maar Lonely Planet eindigt met een hoofdstuk over beroemde wandelingen en pilgrimages. Hierin wordt onder andere ‘De Hadj’ behandelt, ‘De Chinese Muur’ komt voorbij net als de beroemde reis naar ‘Het Heilige Land’.

Beroemde reizen Lonely Planet

Meer leren over de Beroemde Reizen van Lonely Planet?

Zoals je hierboven kan zien is het boek te koop voor 17,50 euro, je kan hem onder andere bestellen bij webshop De Zwerver. Daarvoor krijg je meer dan 310 bladzijdes vol reisinspiratie, in totaal worden meer dan 70 klassieke en moderne reizen beschreven. Het is gaaf om een keer als kado te geven, maar ook zeker leuk als je zelf meer wilt leren over beroemde reizen. In het boek staan namelijk niet alleen routes, maar ook achtergrondverhalen en mooie foto’s. Het boek wordt uitgegeven door Kosmos Uitgevers.

Geef een reactie, deel jouw reistips!