Wanderlust. A very strong desire or impulse to wander and explore the world. Yes. Ook wij hebben er last van. Maar… Not all those who wander are lost. En wanneer je deze welbekende quote letterlijk neemt, dan kun je stellen dat je zeker niet gauw de tijd verliest wanneer je een Wanderlust Watch om hebt.

Wanderlust Watches, timepieces from Australia

Wanderlust Watches. De naam zegt het al: Dit zijn horloges voor échte reizigers. Wanderers. Avonturiers. Verdwalers. Wanderlust Watches bestaat uit een serie simplistisch vormgegeven horloges die zijn ontworpen door Alex Dask. Een Australiër die tijdens het reizen als model vond dat er een horloge moest komen waar je volop kan vertrouwen waar je ook bent ter wereld, wat je avontuur ook moge zijn. In het klokwerk van het horloge ontdek je al gauw een “W” die staat voor de “W” in “Wanderlust”, maar een ander mooi detail vind je ook op de achterkant van het klokje. Daar staat namelijk het woord “Wanderlust” voluit op opgeschreven in sierlijke letters. Verder is het misschien leuk om te weten dat Alex onlangs een samenwerking is aangegaan met Australia Zoo Wildlife Wariors, waardoor een gedeelte van de opbrengst van elk horloge ook nog eens aan een goed doel wordt besteed. Doel van de Australia Zoo is namelijk om via het Tiger 511 Project de tijgers uit Sumatra te beschermen omdat die met uitsterven bedreigd worden. Heb je dus niet alleen een gaaf horloge, maar doe je ook nog eens iets goeds!

Take time to explore with us

Wander in a district far away

De horloges van Wanderlust Watches dragen allemaal namen van wijken die je vindt in Londen of New York. Er zijn twee type horloges te vinden:

The Londen Wanderlust Watch

De horloges die in het thema “The Londen” vallen zijn iets sierlijker en klassieker dan het andere model. De namen die de verschillende kleuren hebben zijn:

  • Mayfair (ligt in het Londense City of Westminster), een zwart bandje met gouden klok
  • Belgravia (een ambassade wijk in Londen), een zwart bandje met zilveren klok
  • Kensington (de wijk waar ook Kesington Palace ligt), een bruin bandje met zilveren klok
  • Chelsea (ooit thuisbasis van The Beatles), een bruin bandje met gouden klok

Bekijk hier alle The Londen horloges

The New York Wanderlust Watch

Dit is onze favoriet. Net wat strakker en robuuster dan The Londen watch en de verschillende kleuren hebben de volgende wijken uit New York als naam:

  • Soho (wijk waar menig modeliefhebber graag heen gaat), goud klokje met witte binnenkant en zwarte bandjes
  • Nolita (ook wel “NOrth of Little ITAly” in New York), liefelijk wit met een rose gekleurd klokje
  • Williamsburg (een van de hipste wijken in NY), alles is zwarter dan zwart
  • Tribeca (een wijk die je vindt in Lower Manhattan), zwart bandje met goud (deze hebben wij!)

Bekijk hier alle The Newyork horloges

Wanderlust Watch

Wanderlust watches

Een Wanderlust Watch bestellen?

Ondanks dat de oprichter Australisch is, kun je de horloges gewoon in Nederland bestellen. Binnen één tot twee weken heb je jouw horloge dan al binnen en je kunt het gewoon volgen met een soort internationale Track & Trace code. De horloges betaal je in USD en de prijs is 109 dollar. Als je trouwens de code “FreeShipping115” gebruikt, hoef je niet te betalen voor je verzendkosten. Ga direct naar: www.wanderlustwatches.com.au om te bestellen of bezoek een van de verkopers in Australië (mocht je daar net toevallig op reis zijn!).

Of een zakhorloge?

Wanderlust watch pocket model
Wandlust watch kickstarter

Een nieuwe Pocket Watch komt binnenkort uit

Oh en tot slot nog interessant om te weten, binnenkort komt er waarschijnlijk een “The Paris” collectie. Deze keer geen horloge voor om je arm, maar juist een pocket watch. Je weet wel, zo’n horloge dat je in je zak kunt dragen. Super modern, minimal en net als alle andere horloges unisex en dus zowel voor mannen als vrouwen te dragen. Je vindt deze nieuwe collectie alleen nog op Kickstarter (daar kun je ook het nieuwe project steunen), maar hopelijk binnenkort ook daadwerkelijk in de shop.

Last but not least: Volg Wanderlust Watches op Instagram!

Als er een account is dat gave foto’s plaatst op Instagram, dan is Wanderlust Watches dat zeker. De ene keer zie je hun horloges in the middle of nowhere en de andere keer in een hippe stad. Maar vaak genoeg worden ook gewoon gave foto’s van mooie reisbestemmingen gedeeld. Zeker een aanrader om te volgen dus: @WanderlustWatchesOfficial.

één antwoord

Geef een reactie, deel jouw reistips!