Koffer test: Eastpak Trans4, een stoere & lichte koffer in black denim stof
Rolgemak
Gewicht
Afsluiting
Binnenkant
Uiterlijk
3.9Totale score

Als je een koffer wilt gaan kopen, is het handig om een paar koffer-testen te bekijken voor je daadwerkelijk een keuze maakt. Coolblue heeft ons deze week gevraagd om een Eastpak koffer te testen. Het gaat om de Eastpak Trans4 black denim koffer. Het is een koffer die je in kunt checken in het vliegtuig (géén handbagage model dus zoals deze Eastpak), hij is gemaakt van een toffe denim stof en ook fijn: De koffer heeft 4 wieltjes waardoor je hem makkelijk overal en nergens mee naartoe rolt. Benieuwd hoe deze Eastpak onze koffer test doorstaat? Lees gauw verder!

Koffer test #1 Hoe is het rolgemak?

De Eastpak Trans4 heeft vier wielen die 360 graden kunnen rondtollen waardoor de koffer om zijn eigen as kan draaien. Je kan dus ook makkelijk met deze koffer langs alle toeristen op Schiphol snellen als je te laat dreigt te komen voor je vlucht. Het nadeel van die draaibare wieltjes is dat de koffer niet gemakkelijk stil blijft staan als je op zo’n schuine loopbaan staat die zoveel op Schiphol zijn te vinden. Oftewel, goed vasthouden op roltrappen dus en super handig als je vaak moet rennen met je koffer!

Koffer test #2 Hoe is het gewicht?

Deze Eastpak koffer is onwijs licht, waardoor je veel spullen mee kunt nemen op reis. Vaak mag je op vluchten maximaal 23 kilo inchecken, maar als je koffer veel weegt blijven er maar weinig kilo’s over voor je spullen. Met deze Eastpak Trans4 heb je daar dus geen last van, omdat de koffer zelf weinig weegt. Let er alleen wel op dat je niet te veel zware spullen in het voorvak doet, want dan kan de koffer gauw omvallen.

Koffer test #3 Hoe is de afsluiting?

Doordat de koffer van een stof is gemaakt en geen harde koffer is, voelt het aan alsof je de koffer makkelijk open kan maken maar dat is niet zo als je handig gebruik maakt van slotjes. Je kan de ritssluitingen van de Eastpak namelijk aan elkaar vast maken met een slotje en vervolgens ook vastmaken aan de koffer zelf. Voor het voorvak zul je echter een tweede slotje moeten gebruiken. De spullen in je koffer zijn dan goed afgeschermd.

Eastpak Trans4

Koffer test #4 Binnenkant

De koffer is gemaakt van een zachte denim stof aan de buitenkant en aan de binnenkant is van een zwarte meer synthetische stof gebruik gemaakt. Je kan je spullen gemakkelijk opbergen in twee grote vakken. Doordat de stof zo soepel is, kun je de koffer gebruiken voor zowel veel als weinig spullen. Doordat de stof zacht is past er namelijk makkelijk meer in omdat de koffer gewoon meebeweegt bij wat je erin propt. Wij vonden het alleen soms jammer dat er niet een extra klein vakje in de koffer zat waar je wat belangrijke dingetjes in kan opbergen. Dit kun je overigens zelf oplossen door zelf wat losse tasjes te gebruiken, bijvoorbeeld een WeAreTravellers tasje!

Koffer test #5 Uiterlijk van de Eastpak Tranzshell?

Deze Eastpak is gemaakt van een stoere denim look, waardoor hij perfect is voor mannen en vrouwen. Verder is de koffer lekker groot, waardoor je veel mee kan nemen. Al kan je de koffer zo groot en klein maken als je zelf wilt door de banden aan de zijkant te verstellen.

Interesse in deze Eastpak Trans4 black denim koffer?

Je kan deze Eastpak Trans4 koffer kopen bij Kofferstore.nl (onderdeel van Coolblue). De koffer kost op dit moment 159,99 euro en daar heb je dan 30 jaar garantie op. Qua kleur kun je kiezen uit zwart, blauw en grijs. Naar de webshop >

Advertisement

Geef een reactie, deel jouw reistips!