Er zit sinds kort een nieuwe grote liefde in mijn tas als ik op reis ga… De Kindle Paperwhite eReader van Amazon! Onlangs ontving ik een pakketje thuis en dit was het cadeautje dat erin zat. En hoe verslaafd ik ook aan het lezen van échte boeken ben, merk ik toch dat zo’n gadget wel heel erg handig is. Het beeldscherm lijkt door de manier waarop het is gemaakt namelijk bijna op papier, de eReader weegt onwijs weinig (in tegenstelling tot die 4 boeken in mijn tas) en boeken erop zetten gaat ook gemakkelijk.

Handige features van de Kindle Paperwhite

1. Eigenlijk was ik langere tijd tegen eReaders… Nouja tegen is ook een groot woord, maar veel had ik er niet mee. Ik zit namelijk al zoveel achter beeldschermen, dus doe mij maar gewoon een boek als ik iets wil lezen. Maar doordat de Kindle Paperwhite een beeldscherm heeft waardoor het net lijkt alsof je een bladzijde leest, betrap ik mezelf er toch op dat ik meer en meer fan begin te worden van deze travel gadget.

2. Ook kan je, maar dat is waarschijnlijk vergelijkbaar met andere eReaders, je eigen lettertype kiezen, de afstand tussen regels en ook de grootte van de marges. Hierdoor lees je precies zoals jij het zelf fijn vindt.

3. Verder maakt het ook niet uit als je ’s avonds nog even iets wilt doornemen. Het beeldscherm geeft namelijk licht en dat licht kun je zo hard of zacht zetten als je zelf wilt.

4. Een andere ontdekking die ik deed, is dat je de betekenis van woorden kunt opzoeken als je die niet begrijpt. Simpelweg door ze te selecteren of aan te klikken.

5. Ook is het handig dat je kan zien hoe lang je nog over een hoofdstuk doet, onderaan de pagina kun je dat laten tonen.

Meer travel essentials ontdekken waar ik niet zonder kan?

2 reacties

 1. Anouk

  Boeken zou je enkel via de Amazon site kunnen aanschaffen. Of via een bepaalde app bruikbaar maken voor de Amazon e-reader. Wat is jouw ervaring hier mee ?

  Beantwoorden
  • Roëll de Ram
   Roëll de Ram

   Hi Anouk, Je kan ook gedownloade boeken omzetten met de software van Calibre (gratis te vinden online) en vanuit daar kun je ze ook met 1 klik naar je Kindle mailen, zo kun je dus heel makkelijk toch allerlei boeken op je Kindle zetten. Het is even een maniertje, maar wel te doen en redelijk simpel.

   Beantwoorden

Geef een reactie, deel jouw reistips!