Wie twijfelt over wel of niet op reis gaan, moet deze infographic van Kaplan eens bekijken. Je vindt er meer dan genoeg redenen die aangeven dat reizen wel degelijk goed voor je is. Wist je bijvoorbeeld dat reizen een positief effect heeft op je carrière? Dankzij reizen wordt je over het algemeen meer open minded, je leert je beter aanpassen én je communicatie skills verbeteren. Tijdens of na je studietijd een jaartje er tussen uit gaan, bestaat dus niet alleen uit vakantie vieren. Je leert er ook echt iets van!

Daarnaast stelt Kaplan dat reizen ook nog eens goed is voor je gezondheid. Door reizen krijg je minder stress, lagere bloeddruk en uiteindelijk slaap je ook beter. Dat laatste is alleen misschien niet helemaal waar als je in hostels slaapt tijdens een backpackavontuur. De kans op een goede nachtrust in een kamer met 16 anderen is toch vaak redelijk klein.

Benieuwd wat reizen voor effect kan hebben op je liefdesleven en studieresultaten? Bekijk de infographic hieronder en laat ons weten in een reactie wat voor effect reizen op jou heeft gehad!

null

2 reacties

  1. Karlijn

    Leuke graphic! Mij heeft reizen vooral mezelf in laten zien, dat ik van cultuur houdt. En dat past dan weer bij mijn studie, die ik doe geïnspireerd op al die mooie musea en andere dingen in onder andere het buitenland.

    Beantwoorden

Geef een reactie, deel jouw reistips!