Je zwemt rustig in zee, met je snorkel op je hoofd of een heel duikpak aan en ineens bekruipt je een naar gevoel. De zee lijkt onrustig te worden, je krijgt kippenvel onder water en ineens doemt het daar voor je op. Zo’n gigantisch beest. Een angstaanjagende kop. Flinke tanden, joekels van vinnen en een imponerende staart. Zwemmen met haaien… Of nog erger: Gebeten worden door een haai?! Hoe vaak hebben mensen daar wel niet nachtmerries over gehad en deze 360 graden video laat je in minder dan 2,5 minuut zien waarom die nachtmerries terecht zijn:

Deze 360 graden video van National Geographic laat zien hoe eng zwemmen met haaien is

Vergeet niet om te kijken tijdens de video…

De video begint met een duiker die rustig op een boot zit en omringd wordt door kwetterende meeuwen met op de achtergrond een felblauwe zee. Een paar seconde later duikt hij het water in en kun je overal om je heen kijken. Blijf je naar de kalme duiker staren of durf je je om te keren? De video daagt je uit: “Turn around” durf je? Hoe verder de duiker daalt, hoe dichter hij bij tientallen haaien komt met als ultieme leider een Hammerhead Shark. Na anderhalve minuut wordt de camera gepakt, een rij messcherpe tanden vullen het beeld. En als wij het mogen zeggen, ziet die duiker er eigenlijk ook niet meer zo zelfverzekerd uit. Wat freakin’ eng!

Turn Around zwemmen haaien 360 grande video

hammerhead shark national geographic 360 zwemmen met haaien 360 video national geographic

Snorkelen met haaien op de Bahamas

Deze video is trouwens gemaakt bij de eilandengroep Bimini op de Bahamas, wij zijn daar zelf niet geweest maar hebben wel gezwommen bij The Exumas eilanden. Benieuwd hoe het is om bij de Bahamas te snorkelen? Check ook onze video! Die is trouwens ook niet geschikt voor haaien haters… Lees hier al onze Bahamas artikelen.

één antwoord

Geef een reactie, deel jouw reistips!