En maar nadenken.. Jouw auto? Mijn auto? Een auto of busje huren? Of is toch misschien de trein een beter idee? Een geschikt vervoersmiddel vinden voor een roadtrip is nog niet zo makkelijk. Er zijn veel dingen om rekening mee te houden: Je slaapplek, reistijd en de benzinekosten die het met zich mee brengt… Well, daar is nu een oplossing voor: Trailermade! Zie het als een soort mobiele Airbnb versus Couchsurfing.

Mobiele vrijheid on the road: Trailermade!

Hoe werkt het? Nou eigenlijk heel simpel. Je kan Trailermade namelijk als verhuuder of als huurder gebruiken.

Trailermade als verhuurder

Bij Trailermade kun je als particulier jouw retro Volkswagen busje, camper, of iets anders op vier wielen beschikbaar stellen aan een reiziger die ‘m goed kan gebruiken voor een bepaalde periode.

Trailermade als huurder

Als reiziger vul je de bestemming in waar je naartoe gaat, je in- en uitcheck datum en… flats! Een lijstje met mensen van wie je een auto kunt huren komt tevoorschijn! Net als Airbnb dus.

Trailermade

Er zijn drie verschillende opties om gebruik te maken van de site: Stay, Play en Park It. Ga je voor de Stay optie, dan staat het voertuig op een vaste plek van waaruit je kunt bewegen. Bij Play heb je de mogelijkheid om rond te rijden en bij Park It kun je als het ware een parkeerplaats huren waar je je voertuig mag plaatsen (waar het normaal dus niet kan). Op deze manier heb je alle vrijheid die je zelf wenst en kun je gaan en staan waar je wilt.

Perfect voor als je een roadtrip in Amerika gaat maken

Vooralsnog is het nog een klein en onbekend platform. Bij het registeren zal je zien dat je alleen ‘United States’ kan selecteren bij bestemming en ook het aantal advertenties op de site zijn alleen gefocust op Amerika. Maar niets te treuren, want het ziet er echt veelbelovend uit. De organisatoren hebben duidelijk een doel voor ogen en hebben hun platform serieus genomen. Ze zijn overal op social media te vinden, hebben verzekeringen, policies, terms & conditions en het schijnt dat grote organisaties hun naam aan het platform willen verbinden: het is dus geen geintje, maar een gave nieuwe startup die de reisbranche wellicht weer helemaal gaat veranderen. Het doel van de organisatoren bij het oprichten van Trailermade? Pure belevenis en avontuur. Dat begrijpen wij als reizigers dus als geen ander!

Benieuwd geworden naar Trailermade?

Voorlopig is Trailermade dus alleen nog in Amerika beschikbaar, maar wij kunnen daar met z’n alle een verandering in maken door ons aan te melden en te gebruiken! Want wauw, ik krijg nu alweer reiskriebels in mijn buik als ik aan roadtrippen denk. Ben je benieuwd geworden? Check het platform hier: www.trailermade.co.

Over de auteur

Rianne van Baarsen
Travelblogger

Hi! Ik ben Rianne, een toerisme studente met een groot hart voor culturen en landen. Vanwege deze grote interesse in reizen, heb ik een half jaar in Zweden gewoond om hier te studeren en de taal te leren. Daarnaast ben ik vrijwilliger voor Amnesty International, ben ik vaak sportende te vinden in de natuur en woon ik om de zes maanden letterlijk op het strand: my home! Ik hoop door middel van blogs mijn ervaringen met reisliefhebbers te delen en aan te sporen om ook op (verantwoord) avontuur te gaan, op wat voor manier dan ook! Let’s move!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie, deel jouw reistips!