Of je een safari zoekt in Afrika voor 2 of juist een hike naar de Iguaçu watervallen op de grens van Brazilië en Argentinië voor jezelf en (nieuwe) backpack vrienden: Bij de site Faralong.com kun je het allemaal vinden en online boeken. Nu denk je vast: Alweer zo’n touroperator, maar voor je een oordeel velt moet je even verder lezen.

Een reisorganisatie met een verhaal

Achter deze reisorganisatie schuilt een tof verhaal en het is niet zomaar een site waar je slechts tourtjes kan boeken. Doel van Faralong is namelijk om reizigers veel directer in contact te brengen met lokale travel services wereldwijd en het leuke is… Het steunt niet alleen de lokale economie het is ook zo dat hoe meer mensen met zo’n tour mee gaan, hoe lager de prijs wordt voor elk individu. Waarbij dan wel weer wordt gezorgd dat het geen massatoerisme wordt, want een local touch en een goede ervaring zijn bij Faralong prioriteit.

travel deals that get better when more people join
faralong 1

Faralong opgericht door Finse travelblogger

Net zoals ik (en misschien ben jij er ook wel één), is de oprichter van Faralong van origine reisblogger. Zijn naam is Kalle Viira, een travelblogger uit Finland. In 2000 richtte hij zijn reisblog op en reisde vervolgens door 23 landen in 348 dagen. Uiteindelijk besloot hij samen met een IT-goeroe en een andere reisfanaat zijn krachten te bundelen en in 2008 een reisorganisatie op te richten rondom avontuurlijke reizen. Dat liep goed, maar door verschillende ervaringen bedachten Kalle en zijn partners dat reizen anno 2015 ook stukken moderner en goedkoper kan. Alles wat zij zelf, reizigers en lokale touroperators niet goed of conservatief vonden aan de reisindustrie besloten ze op een rij te zetten en daar een oplossing voor te bedenken. Zo waren ze allemaal geen fan van massatoerisme, onterecht hoge prijzen en juist vóór het steunen van lokale partijen. Het resultaat? Faralong! Een digitaal platform waarop je gemakkelijk tours kunt boeken, met vrienden, familie, mede-reizigers of onbekenden en hoe meer mensen mee gaan? Hoe meer je bespaart! Dat komt namelijk omdat shareable costs worden verdeeld over meerdere mensen.

Faralong team: “We all share a passion for travelling. But solving problems through technology and developing new models that help others make their travel dreams come true, is what brought us all together.”

Faralong in 4 stappen
Faralong werkt zo

Gave tours die je met Faralong kunt maken

Faralong is nu een tijdje online en uit de afgelopen tijd bleek vooral dat India, Nepal en Sri Lanka populaire bestemmingen zijn. Maar ook Myanmar schiet steeds vaker voorbij net als gave trekkings in Afrika of Zuid-Amerika. Een greep uit de tours die worden aangeboden, vind je hieronder. Zoals je ziet staat er bij elke tour een prijs groot afgebeeld, maar ook een lagere prijs als blijkt dat meer mensen mee gaat:

3 tours die je zou kunnen maken

Faralong.com tours

Hoe werkt het reizen via Faralong?

Nu ben je vast benieuwd hoe dat werkt, reizen via Faralong. We hebben hieronder wat vragen en antwoorden op een rij gezet om je een beeld te geven:

Boek je dan op Faralong een hele reis, een tour van een dag of iets dat meerdere dagen duurt?

Eigenlijk is op Faralong voor ieder wat wils te vinden, maar de site focust zich vooral op het aanbieden van pakketten die beginnen zodra je landt op je bestemming. Het boeken van vliegtickets laten ze liever aan reizigers zelf over, want ervaring leert dat je die zelf vaak goedkoper kan kopen dan wanneer een reisorganisatie dit voor je doet. Vervolgens kun je een paar dagen of juist weken met een tour van Faralong mee.

Als je andere reizigers overhaalt om mee te gaan, daalt de prijs van de tour voor iedereen

Boeken moet je op Faralong wel op tijd doen, de meeste tours worden namelijk van te voren ingepland. Al kun je voor kortere tours wel op kortere termijn boeken, dan tours die meer tijd in beslag nemen. Het overhalen of uitnodigen van andere reizigers verloopt trouwens super gemakkelijk en gewoon online. Er komt dus geen handmatig werk aan te pas, maar jij als reiziger kan gewoon anderen via een linkje uitnodigen. En als je aangeeft op de site dat je het leuk vindt om met meerdere mensen te reizen (een prive tour kan je namelijk ook gewoon boeken), dan kunnen mensen die je nog niet kent zich ook gewoon via Faralong inschrijven. Faralong wordt namelijk niet alleen in Nederland gebruikt, maar ook veel in de UK en in Scandinavië.

Faralong in een filmpje

Lijkt een reisje met Faralong je wel wat?

Bekijk dan gelijk de website www.faralong.com, het is nu zelfs zo dat als je je aanmeld je 100,- euro korting krijgt op je volgende trip. Best de moeite waard dus om even te kijken!

Geef een reactie, deel jouw reistips!