Vandaag neemt Victor, van reisblog Victor’s Travels, je mee op reis via zijn bucketlist en eerder gemaakte reizen! Op zijn blog schrijft hij in het Engels over reizen onder het motto “How to live the good life on a budget” en hij heeft inmiddels meer dan 50 landen in 6 continenten bezocht. Dat belooft wat! Lees dus gauw verder en maak kennis met deze wereldreiziger:

Victor

Continent: “Op welk continent wil jij ooit nog eens je voeten zetten en is er dan ook een speciaal gebied, land of plekje dat je daar dan per se wilt zien?”

Afrika! Ik had mezelf voorgenomen om alle 7 continenten te zien voor mijn 30e, maar toen ik vorig jaar 30 werd had ik “nog maar” in 6 continenten rondgereisd. Met veel tegensputteren heb ik mezelf kunnen overtuigen dat ik de eerste stap op het 7e continent ook wel in mijn 30e jaar kon zetten. In September vlieg ik naar Kaapstad en komt mijn droom dan tóch uit! De stad stond al een tijdje hoog op mijn lijstje, het lijkt me geweldig om de samensmelting van culturen (waaronder de Nederlandse) te zien in zo’n natuurrijke omgeving. Ik hoop ook Namibië en Botswana nog mee te kunnen pakken.

Genieten van zon, zee & strand: “Op welk strand zou jij ooit nog eens willen liggen? En zijn er ook stranden waar je al bent geweest, maar die je nooit meer uit je hoofd krijgt?”

De perfecte San Blas eilandjes tussen Panama en Colombia. Ik reisde 8 dagen met een vrachtschip(je) mee langs een hele hoop van deze eilanden, en de absolute schoonheid hiervan krijg ik niet meer uit mijn hoofd. Lees er hier meer over

San Blas

san-blas-eiland san-blas-eiland2

Ooit nog eens doen: “Wat voor activiteit staat er hoog op jouw verlanglijstje?”

Ik heb er wel 1000 foto’s van gezien, maar een ballonvaart over de tempels van Bagan, Myanmar, lijkt me toch wel echt een unieke ervaring. Verder heb ik wel weer eens zin om een keer te skydiven of te bungeejumpen. Beide heb ik al een keer eerder gedaan en aangezien ik het best spannend vond vond ik het achteraf vooral enorm awesome! Daarnaast vind ik het ook altijd weer een leuke uitdaging om bergen op te hiken. De Kilimanjaro, Mount Everest en de Annapurna staan daarom ook zeker op mijn lijst.

Hotel der hotels: “In welk hotel, hostel of ander bijzonder plekje zou jij écht eens een nachtje willen doorbrengen? En zijn er ook hotels waar je eerder hebt geslapen die het noemen waard zijn?” 

Hotel Kakslauttanen in Finland lijkt me fantastisch. Je krijgt je eigen “iglo” met glazen dak en kunt zo in je eigen warme nest het Noorderlicht bekijken. Simpelweg: wauw! Aangezien ik meestal de accommodaties van mijn reis vind op Airbnb of Couchsurfing heb ik nog niet zo veel noemenswaardige hotels of hostels bezocht. (bijbehorende afbeelding is gedownload van de website van het hotel)

Het hotel waar ik verbleef in Vila Meã, noord Portugal genaamd Hotel Minho was écht iets anders. De Scandinavische stijl van het hotel met veel hout, vintage meubelen en een licht interieur met grote glazen ramen gaf in mijn ogen het perfecte kuuroord-gevoel. Ik had het genoegen dit 4-sterren hotel te kunnen bezoeken op een blog-reis, en ik zou het iedereen aanbevelen om hier tenminste een nachtje te blijven en ook de natuur en cultuurrijke Alto Minho streek te bezoeken. Ik heb over het hotel een blogartikel geschreven, maar lees ook mijn tips voor Alto Minho!

Alto Minho

hotel-minho2 hotel-minho3

Proeven: “Welk eten zou je wel eens willen proeven in een ander land? En wat heb je al eens gegeten wat onvergetelijk lekker was?” 

Ik moet zeggen dat ik een enorme meatlover ben. Ik heb tijdens mijn reizen veel lokale vleesspecialiteiten kunnen proberen zoals kangoeroe, bizon, eland, krokodil, struisvogel, hert en cavia. Ik heb de smaak letterlijk te pakken en zou nog wel wat meer ongewone vleessoorten willen toevoegen, maar niet allemaal per sé in “fear factor” stijl. Uit het rijtje hiervoor zou ik met name kangoeroe nog wel vaker willen proeven, het is enorm lekker mager en gezond vlees en aangezien er een over-populatie van deze dieren is in Australië (er zijn er zo tussen de 35 en 50 miljoen) doe je er nog iets goeds mee ook.

Stedentrip: “Welke stedentrip staat nog op jouw verlanglijstje?” 

Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, staat al een tijd hoog op mijn lijst. In deze nog niet door toeristen ontdekte stad kan je nog genieten van échte gastvrijheid, althans dat heb ik gehoord van andere reizigers. In deze eeuwenoude stad heb je veel opties: je kan lekker eten en drinken, en daarna kan je verdwaald raken in de prachtige straatjes van de stad of meer zien van de prachtige natuur om Tbilisi heen.

De mooiste stedentrip  (in Europa) die ik tot nu toe heb gemaakt was de combinatie Dubrovnik – Mostar – Sarajevo in Kroatië en Bosnië en Herzegovina. In Dubrovnik waan je je in een omgeving in de stijl van de serie “Game of Thrones” met eeuwenoude kastelen in een bergrijke omgeving. Via een mooie busrit kom je uit in Mostar, met de kenmerkende 16-eeuwse brug over de centrale rivier. Hier komen katholieke kerken en islamitische moskeeën samen, wat voor een prachtig stadsbeeld zorgt. Dan komt het beste gedeelte, de treinrit tussen Mostar en Sarajevo, tussen groene bergen en stille riviertjes. Het eindpunt van deze trein is Sarajevo. Hier vind je nog heel veel sporen van de recente oorlog in de jaren 90, die veel mensen op TV hebben kunnen volgen (alhoewel ik me als kind altijd afvroeg waarom Bosnië zo vaak op televisie was). In het oude gedeelte van de stad kan je heerlijk eten of een kopje koffie drinken (er is een levendige koffie-cultuur), en er is genoeg te zien en te doen voor een aantal dagen.

Sarajevo

sarajevo3 sarajevo2 sarajevo4

Festival: “Naar welk festival of feest zou jij ooit nog eens willen gaan? En zijn er ook al feesten die je eens hebt bezocht, waarvan je het iedereen aanraad?”

Het Holi festival in India lijkt me fantastisch. Sowieso lijkt India me fantastisch, maar specifiek de foto’s van dit festival stelen mijn hart.  De prachtige kleuren en de vrolijke gezichten van reizigers én locals geven me een goed voorteken: hier wil ik bij zijn. Qua bekende festivals/feesten heb ik er nog niet heel veel gezien, maar voor de niet-Nederlandse reizigers raad ik onze eigen Koningsdag zeker aan!

Best kept natural secret: “Welk natuurgebied zou jij ooit nog eens willen zien & waarom?”  

Alhoewel ik er wel in de buurt ben geweest, heb ik het Amazonegebied niet tijdens een mijn reizen kunnen bezoeken. Het spreekt me met name aan door de verscheidenheid van de natuur, en de mysterie die er rond het gebied hangt, met zijn inheemse stammen en miljoenen diersoorten. Ik kan me bijna niet voorstellen hoe dit regenwoud in de avondschemer klinkt met zijn orkest van dieren- en insectengeluiden, het lijkt me prachtig om dit mee te maken.

Qua flora en fauna vond ik Costa Rica en Panama erg bijzonder. Hier heb ik veel dieren en natuurverschijnselen kunnen vinden die ik nergens anders heb gezien, en omdat de landen niet zo groot zijn is het makkelijk van één nationaal park naar de andere te reizen.

Costa Rica

costa-rica costa-rica3 costa-rica2

Trip down memory lane: “Waar ben je ooit geweest, maar wil je ooit nog eens terug naartoe & waarom?”

Dat moet in mijn geval Antarctica zijn, dat was echt een hele unieke ervaring in een andere wereld. Ik heb maar een héél klein puntje van Antarctica gezien, maar dit heeft een enorme indruk op mij gemaakt. De natuur heeft heel duidelijk de overhand hier, en de mensen die deze plek bezoeken moeten zich aanpassen. Je ziet honderdduizenden pinguïns, maar het is verboden ze aan te raken of zelfs in de buurt te komen. Tenzij ze bij jou in de buurt komen, en dat doen deze nieuwsgierige beestjes maar al te graag. Het gebied is zelfs zo beschermd dat je alléén op de boot naar de WC mag. En dan, midden in de wildernis van ijs, is er een Engels postkantoor uit de jaren ’50 met een giftshop en de mogelijkheid om een ansichtkaart naar huis te sturen. Het landschap doet denken aan een andere planeet, met hier en daar een verroeste walvisverwerkingsfabriek uit de jaren ’20. Het kan er in de winter -80 graden Celsius zijn, maar in de zomermaanden is het “maar” -10 graden. Wil je er zelf ook heen? Hier leg ik uit hoe je er relatief goedkoop kan komen.

Antarctica

antarctica antarctica2 antarctica3

Binnen nu en 5 jaar op reis naar: “Als je echt moet kiezen: Waar wil jij binnen nu en 5 jaar naartoe & waarom?”

Deze vraag komt voor mij eigenlijk net iets te laat. Ik zou namelijk graag naar Myanmar en Cuba willen, maar voor beide landen is er nu een enorme hype aan de gang, waardoor het bezoeken ervan voor mij minder aantrekkelijk is. India staat ook nog steeds hoog op mijn lijst, en ook landen als Kirgizië lijken me geweldig om op korte termijn te bezoeken, al lijkt daar de urgentie wat lager. Eigenlijk zou ik elk land wel willen bezoeken de komende 5 jaar, er is zó veel te zien in de wereld!

Been there, done that: “Zijn er dingen die jij al van jouw bucketlist af hebt kunnen strepen?”

Reizen door Japan: Voordat ik er was geweest had ik een gek beeld van Japan. Natuurlijk hoor je veel over de prettig gestoorde bevolking met hun gameshows, innovatieve technologie en rare gewoonten, maar ik wist nooit of die stereotypen echt klopten. In 2013 kon ik het land eindelijk bezoeken, en ik ontdekte een land wat mijn verwachtingen ruimschoots overtrof. Er is zó veel te zien, te doen en te eten/drinken op elke plek waar je komt. En met de bullet train reis je van de ene kant van het eiland naar de andere brengt in een paar uur. Mijn route ging door Tokyo, Osaka en Kyoto, en het verschil tussen met name modern/bruisend Tokyo en rustgevend/tempelrijk Kyoto is enorm. De lokale bevolking is enorm vriendelijk en staat eigenlijk altijd wel klaar om te helpen, waardoor je van je verblijf in Japan een echte ontdekkingsreis kan maken.

Japan

japan2 japan1 japan3

Arirang Games bezoeken in Noord Korea: Ja, het is mogelijk om Noord Korea te bezoeken en ja, het is net zo raar als je zou denken. Nou, misschien niet zó raar. Ik was vooral verward na mijn trip. Wat moet ik geloven en wat niet? Was de lokale bevolking echt zo vriendelijk als het lijkt? Niemand weet het, en ik ga er ook zeker mijn mening niet over geven. Wat ik wel weet is dat de “Arirang games”, een soort openingsceremonie van de Olympische Spelen waar Noord Koreanen een heel jaar naar uitzien, enorm indrukwekkend was. Je ziet hier meer dan tienduizend atleten, waarvan sommigen erg jong zijn, die met duizelingwekkende precisie synchroon hun kunsten vertonen. Lees hier hoe jij ook Noord-Korea kan bezoeken

Noord Korea

noordkorea3 noordkorea2 noordkorea

Gefietst van New York naar Miami: Mijn goede vriend Steven en ik hebben een historie als het komt tot fietstochten. Onze eerste tocht was van Amsterdam naar Trier, gevolgd door Amsterdam – Hamburg, Amsterdam – Le Havre en Amsterdam – Poznan (Polen). Onze volgende uitdaging was om te beginnen in een stad in het buitenland, zodat de hele reis een nieuwe ervaring was. Dus besloten we 2.500km te fietsen van New York naar Miami. Het was een hele tocht met aardig wat glooiingen in de weg en vele Wall-Marts, en met name het feit dat de Amerikaanse wegen inclusief wegbestuurders niet berekend zijn op twee Hollandse fietsers (en al helemaal niet op de ligfiets waar Steven mee reed). Toch hebben we het in 5 weken gered, en de honger naar een volgende uitdaging borrelt alweer langzaam op.

New York

fietsen-new-york-miami2 fietsen-new-york-miami

Vind je het leuk om een keer jouw bucketlist of reisverhalen te delen? Stuur dan een mailtje naar info@wearetravellers.nl en wie gaat de volgende “De bucketlist van…” over die van jou!

Over de auteur

Roëll de Ram
Owner & Digital Nomad

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis inmiddels vooral als digital nomad de wereld rond. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Margot

    Gave bucket list! En antarctica staat heel hoog op mijn lijstje. Overigens als je toch richting Georgie gaat, reis dan ook door naar Armenie. Ik vond de gastvrijheid en de sfeer in Yerevan nog beter dan in Tbilisi (het verbaasde me eigenlijk hoe toeristisch Tiblisi al was).

    Beantwoorden

Geef een reactie, deel jouw reistips!