Vandaag neemt Stéphanie, reisblogger op www.expeditieaardbol.nl, je mee op reis via haar bucketlist en eerder gemaakte reizen! Zo stond ze bijvoorbeeld eerder oog in oog met orang-oetans, reisde ze langs de mooiste steden van Europa (en wilt ze nu eigenlijk best eens wat meer plekken in Nederland ontdekken) en droomt ze er van om ooit naar Japan te gaan.

Stéphanie van Expeditie Aardbol

Stéphanie Expeditie Aardbol

Continent: “Op welk continent wil jij ooit nog eens je voeten zetten en is er dan ook een speciaal gebied, land of plekje dat je daar dan per se wilt zien?”

Ik heb het geluk dat ik inmiddels bijna alle continenten heb mogen afstrepen, maar ik zou heel graag nog meer willen ontdekken van Afrika. Ik ben alleen in Marokko en Kaapverdië geweest, maar droom ook van een reis door Madagaskar, zou dolgraag dieren willen spotten tijdens een safari en nog meer willen zien van Marokko.

Marrakech in Marokko

Marrakech

Best kept natural secret: “Welk natuurgebied zou jij ooit nog eens willen zien & waarom?”

Dan kies ik toch weer voor Madagaskar. Dat eiland is zo divers qua natuur, daar ben ik ontzettend benieuwd naar. Ik wil knuffelen met ringstaartmaki’s en tussen de Baobabs lopen.

Genieten van zon, zee & strand: “Op welk strand zou jij ooit nog eens willen liggen? En zijn er ook stranden waar je al bent geweest, maar die je nooit meer uit je hoofd krijgt?”

Al jaren ben ik op zoek naar het ultieme bountystrand. Denk aan wit zand, palmbomen, een felblauwe zee vol koraal en vissen, en ik wil het met niemand hoeven delen. Tot nu toe heb ik best wat moois gezien, maar helemaal perfect was het nooit. Misschien dat het ’paradijs’ niet bestaat, maar ik blijf toch zoeken.

(Bijna) paradijselijk Goa

Goa strand bucketlist

Ooit nog eens doen: “Wat voor activiteit staat er hoog op jouw verlanglijstje?”

Ik heb een enorme lijst met dingen die ik nog wil doen. Kamperen op Vlieland bijvoorbeeld, of kajakken in Canada. Ik wil de Trans Mongolië Express in de winter doen, zwemmen in de Blue Lagoon in IJsland, in een capsulehotel slapen, met walvishaaien snorkelen en het Noorderlicht zien. En dat is slechts het topje van de ijsberg…

Proeven: “Welk eten zou je wel eens willen proeven in een ander land? En wat heb je al eens gegeten wat onvergetelijk lekker was?”

Het schijnt dat je in San Sebastian de beste hapjes van heel Spanje kunt eten, dus ik dring al een tijdje bij mijn vriend aan om die kant op te gaan. Sowieso ben ik gek op eten, en kies ik al mijn vakantiebestemmingen daar ook wel een beetje op uit. Ik ben ondermeer in India, Italië, Mexico, Thailand, Marokko en Israel geweest, en zou er zo weer voor het eten naartoe gaan.

Eten vanover de hele wereld

Festival: “Naar welk festival of feest zou jij ooit nog eens willen gaan? En zijn er ook al feesten die je eens hebt bezocht, waarvan je het iedereen aanraad?”

Ik hou heel erg van muziekfestivals en ben in het verleden op Sziget in Boedapest en op Open’er in Polen geweest. Toch is mijn bucketlist-feestje van een heel ander kaliber: Ik wil namelijk heel graag een keer naar La Tomatina in Spanje. Lijkt me geweldig om als een kind rond te rennen en met tomaten te smijten. Maar ook Holi in India lijkt me geweldig om een keer mee te mogen maken.

Hotel der hotels: “In welk hotel, hostel of ander bijzonder plekje zou jij écht eens een nachtje willen doorbrengen? Zijn er ook hotels waar je eerder hebt geslapen die het noemen waard zijn?”

Ik wil ooit nog eens in een heel hoog en luxe hotel in een wereldstad slapen. Dat je de skyline ziet als je de gordijnen opentrekt. En van die hutjes op palen in Polynesië, dat trekt me ook wel.

Skyline van Istanbul

Istanbul skyline

Stedentrip: “Welke stedentrip staat nog op jouw verlanglijstje?”

Omdat ik al een hoop in Europa heb gezien staan momenteel vooral steden in Nederland op mijn lijstje. Ik woon zelf in Utrecht, maar het lijkt me leuk om een paar dagen Amsterdam, Rotterdam of Den Haag te gaan ontdekken. Daarnaast heb ik nog maar weinig in België gezien en ben ik erg benieuwd naar Brugge en Gent! Qua aanraders kan ik Istanbul van harte aanbevelen, en ik zou zelf graag weer naar Napels willen. Het eten is daar waanzinnig lekker.

Trip down memory lane: “Waar ben je ooit geweest, maar wil je ooit nog eens terug naartoe & waarom?”

Ik ben net terug van een reis door ondermeer Indonesië, en dat smaakte absoluut naar meer. Het is zo’n mooi land en de mensen zijn echt ontzettend vriendelijk. Ik bezocht de eilanden Sumatra en Java, maar ik kom zeker nog een keer terug voor Bali, Lombok en Borneo!

Oog in oog met orang-oetans

Azie orang oetangs bucketlist

Binnen nu en 5 jaar op reis naar: “Als je echt moet kiezen: Waar wil jij binnen nu en 5 jaar naartoe & waarom?”

Japan. Van dat land droom ik al sinds ik meer dan tien jaar geleden voor het eerst Lost in Translation zag. Het lijkt me zo’n geweldig en fantastisch land, daar moet ik gewoon naartoe. 

Been there, done that: “Zijn er dingen die jij al van jouw bucketlist af hebt kunnen strepen?”

1. De Chinese Muur: Het wereldwonder aller wereldwonderen is wat mij betreft de Chinese Muur. Werkelijk adembenemend mooi. Je denkt constant dat het niet mooier kan, en dan loop je weer iets verder en blijkt het alsnog weer veel mooier te zijn. Ik deed een hike op een redelijk afgelegen stuk muur: loodzwaar, maar zó de moeite waard.

2. Urban Exploring in Tsjernobyl: Een van de meest spannende en tofste dingen die ik ooit heb gedaan is een rondleiding krijgen door Tsjernobyl. Dit spookstadje is sinds de kernramp hermetisch afgesloten, maar je kunt er wel rondleidingen krijgen. Het is angstaanjagend en fascinerend tegelijkertijd. Dit vergeet ik nooit meer.

3. Oog in oog met orang-oetans: Tijdens mijn meest recente reis trok ik twee dagen door de jungle op Sumatra. We sliepen op een yogamatje naast een riviertje en stonden oog in oog met wilde orang-oetans. Fantastisch, en één van mijn mooiste reiservaringen van de afgelopen jaren.

Oost Europa

Oost europa

Meer lezen van of over Stéphanie? Check dan zeker haar gave reisblog Expeditie Aardbol! Oh en vind je het leuk om een keer jouw bucketlist of reisverhalen te delen? Stuur dan een mailtje naar info@wearetravellers.nl en wie gaat de volgende “De bucketlist van…” over die van jou!

Over de auteur

Roëll de Ram
Owner & Digital Nomad

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis inmiddels vooral als digital nomad de wereld rond. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Gerelateerde berichten

3 reacties

Geef een reactie, deel jouw reistips!