Deze week staat de bucketlist van de zusjes Loes en Suus in de spotlight. Twee reislustige zussen die al op heel wat toffe plekken zijn geweest, maar nog meer op hun bucketlist hebben staan. Lees gauw verder en ontdek meer van hun reisplannen!

Continent: “Op welk continent wil jij ooit nog eens je voeten zetten en is er dan ook een speciaal gebied, land of plekje dat je daar dan per se wilt zien?”

Suus: Oceanië! Hier ben ik nooit geweest, tenzij je Indonesië meetelt. Het is voor mij namelijk onduidelijk of Indonesië bij Oceanië hoort. Landen als Australië, Nieuw Zeeland en Fiji lijken me fantastisch! Australië is natuurlijk enorm, ideaal voor een lange roadtrip. Dat lijkt me super! Daarnaast staat duiken in het Barrièrerif hoog op mijn wishlist. Ik ben een waterrat, en duiken vind ik zo leuk om te doen! Nieuw Zeeland trekt me vanwege de natuur; al die vulkanen, bergen en meren…  En Fiji… Tja, wat kan ik daar nou over zeggen… Helderblauwe zeeën, afgewisseld met cultuur! Ja, Oceanië wil ik wel van mijn lijstje afstrepen!

Loes: Bij mij staat Zuid-Amerika al heel lang om mijn wishlist. Het continent trekt mij enorm aan door de prachtige natuur, maar ook de mentaliteit van de inwoners. Toch ben ik er nog nooit geweest, mede door de hoge prijs van de vliegtickets. Jammer, want ik ben heel erg benieuwd. Benieuwd of de Zuid-Amerikanen echt de Tango dansen op straat, benieuwd of de sfeer er echt zo relaxed is. Daarnaast zou ik ook erg graag de Uyuni Zoutvlaktes in Bolivia en de Machu Picchu in Peru bezoeken. Deze lijken me beide echt adembenemend mooi!

Sardinië

bucketlist loessuus strand

Genieten van zon, zee & strand: “Op welk strand zou jij ooit nog eens willen liggen? En zijn er ook stranden waar je al bent geweest, maar die je nooit meer uit je hoofd krijgt?”

Loes: Er zijn enorm veel mooie stranden verspreid over de hele wereld! Alleen in Europa zijn er al honderden onontdekte pareltjes te vinden. Toch ligt het strand waar ik nog wel eens op zou willen liggen niet in Europa, maar in Azië. Het is het strand bij de Dode Zee, op de grens van Israël en Jordanië. Dat je blijft drijven in de zee door de hoge hoeveelheid zout lijkt me echt een heel bijzondere ervaring.

Suus: Laatst zag ik in een tijdschrift een fotoreportage over de Molukken, Indonesië. De stranden daar -omringt door tropisch regenwoud – zijn echt heel mooi! Daar zou ik nog wel eens op willen liggen. Mede ook door de onderwaterwereld, die moet er prachtig zijn!

Loes en Suus: De stranden die we beide nooit meer uit ons hoofd krijgen zijn de stranden van Sardinië. Fijn zand, prachtige rotsen en een helderblauwe zee; idyllischer krijg je het in Europa (bijna) niet!

Indonesië

Locals bucketlist loes suus

Ooit nog eens doen: “Wat voor activiteit staat er hoog op jouw verlanglijstje?”

Loes en Suus: Het lijkt ons ontzettend gaaf om te ziplinen door de jungle. Dit kan goed in Costa Rica, maar vast ook wel op andere plaatsen. Maar we hebben ook al zoveel mooie en gave dingen gedaan en gezien op reis! Een tocht door de jungle op Sumatra, olifanten wassen in Sri Lanka, wrakduiken in de Caraïbische Zee, met een sneeuwscooter over besneeuwde ijsmeren crossen in Noorwegen… Allemaal geweldige ervaringen! Maar het meest onbetaalbare is toch echt leuk contact hebben met locals, bijvoorbeeld samen eten, of elkaar een mooi verhaal vertellen. Als we naar een ontwikkelingsland gaan, kopen we in Nederland ook altijd wat schoolspullen en speelgoed voor arme kinderen. Het is echt geweldig om die blije gezichten van de kinderen te zien!

Proeven: “Welk eten zou je wel eens willen proeven in een ander land? En wat heb je al eens gegeten wat onvergetelijk lekker was?” 

Loes: Ik houd voornamelijk van zoete gerechten. Ik ben dus wel fan van tropisch fruit, bijvoorbeeld drakenfruit. Maar je maakt mij ook wel gelukkig met een Arabische Mezze.

Suus: Ik houd erg van Aziatisch eten. Ik word zó blij van eetkraampjes aan de weg zoals in Thailand. Noodlesoep of satéh; het maakt mij eigenlijk niet uit. Daarnaast kan ik gewoon vier weken achter elkaar rijst eten, ik vind dat ook zo lekker!

Loes: Wij vinden Singalees eten (uit Sri Lanka) erg lekker! Daarom zijn we ook wel benieuwd naar het eten in India. Dat is echt iets wat we beide nog wel eens zouden willen proeven.

Suus: Ik zou ook nog wel eens naar een Japans restaurant gaan. Niet per se voor het eten, maar ook voor de inrichting/design van het restaurant en de manier van doen daar.

Sri Lanka

Festival sri lanka bucketlist loes suus

Festival: “Naar welk festival of feest zou jij ooit nog eens willen gaan? En zijn er ook al feesten die je eens hebt bezocht, waarvan je het iedereen aanraad?”

Loes: Onze familie woont in Zweden. Ondanks dat we daar elke twee jaar komen, zijn we nog nooit bij het Midsommar feest geweest. Door de verhalen van familie, denk ik dat dat wel erg bijzonder om een keer te zien.

Suus: Ik ben vooral benieuwd naar feesten als bijvoorbeeld het Spaanse La Tomatina. Hierbij mag je tomaten naar iedereen gooien. Je moet verplicht witte kleren aan, dus aan het einde van het feest ben je gegarandeerd helemaal vies!

Loes en Suus: In Sri Lanka zijn we naar het Esala Perahera-feest geweest. Dit festival is een eerbetoon aan een van de belangrijkste relikwieën van Boeddha; de heilige tand. Tijdens het festival is zijn er (vuur)dansers, vuurspuwers, olifanten, muzikanten; echt te veel om op te noemen. Tijdens dit festival vielen we van de ene verbazing in de andere, want Sri Lanka was onze eerst eerste verre bestemming in Azië.

Egypte

Hotel loes suus bucketlist

Hotel der hotels: “In welk hotel, hostel of ander bijzonder plekje zou jij écht eens een nachtje willen doorbrengen? En zijn er ook hotels waar je eerder hebt geslapen die het noemen waard zijn?” 

Loes: Het is wel moeilijk kiezen welk hotel of hostel het bijzonderste was. In Egypte sliepen we tijdens een rondreis een paar dagen in een hotel in Caïro. Hier kwamen we ’s avonds aan. De volgende ochtend deden we de gordijnen open, en we keken uit op de Piramide van Gizeh. Dat was zo’n gaaf moment! De vorige dag hadden we de piramides namelijk helemaal niet gezien.

Suus: In Amerika sliepen we midden in de woestijn in een piepklein hotel. Het hotel heette Nipton, lag ook in Nipton, en was daarnaast ook het enige hotel in Nipton. De rust die daar heerste is echt heel ontspannend.

Loes: Ik ben gek op het bos, dus ik zou ooit nog wel eens in een boomhut willen slapen. Als dat in de jungle is, vind ik het ook wel goed hoor, trouwens! Lijkt mij echt fantastisch!

Suus: Een onderwaterhotel lijkt mij erg gaaf! Dat je naar buiten kijkt, en dat je de meest kleurrijke vissen ziet; dat is toch tof? Het is wel een beetje duur, dus ik moet eerst nog even sparen…!

Loes: In Nederland zijn ook heel veel B&B’s. Hier zou ik ook nog wel eens willen overnachten. Ik denk dat dat wel gezellig is. Nederland is heel mooi, alleen dat vergeten wij Nederlanders soms even, helaas.

Nipton

Hotel der hotels loes suus

Stedentrip: “Welke stedentrip staat nog op jouw verlanglijstje?” 

Loes: Ik ben nog nooit in Berlijn geweest, terwijl ik daar al jaren graag naar toe zou willen gaan. Op de foto’s ziet het er uit als een bruisende, historische en culturele stad. De leukste stedentrip heb ik gemaakt in hetzelfde land; deze ging naar Düsseldorf. Het was bijna Kerst, dus er waren overal kerstmarkten. Dat in combinatie met lekker eten maakt Düsseldorf een echte aanrader om te bezoeken.

Suus: Een hele mooie bestemming voor een stedentrip is Barcelona, in Spanje. De kunst daar is heel bijzonder om te zien. Het is sowieso een hele gezellige stad. Op mijn wishlist staat een stedentrip naar Athene. Griekenland is een prachtig land, dus de hoofdstad zal ook wel gaaf zijn!

Borneo

Bucketlist loes en suus slang

Best kept natural secret: “Welk natuurgebied zou jij ooit nog eens willen zien & waarom?”  

Loes: Gekke dieren, die je bijna nergens anders ziet; alleen om die reden zou ik al naar de Faeröereilanden gaan. De natuur op deze eilanden is ook adembenemend.

Suus: Binnenkort gaan wij naar Hong Kong, Vietnam en Cambodja. Daar bezoeken we ook Halong Bay. Dit natuurgebied staat al jaren op mijn lijstje, dus ik ben heel benieuwd!

Loes: Gebieden die anderen op hun bucketlist moeten zetten? Lastig! Aanraders zijn Death Valley en de Sahara. Beide gebieden bestaan uit zand, zand, en nog eens zand, maar het verveeld absoluut niet. Maar ga ook zeker eens op jungletrekking. Wij hebben dit gedaan op Sumatra en op Borneo. Echt fantastisch!

Trip down memory lane: “Waar ben je ooit geweest, maar wil je ooit nog eens terug naartoe & waarom?”

Loes en Suus: Er zijn drie verre bestemmingen waar we meerdere keren zijn geweest: Thailand, Egypte en Maleisië. Rond Kerst gaan we voor de tweede keer naar Amerika. Een jaar geleden bezochten we Californië, Nevada en Arizona, over een halfjaar wordt het Florida. We zijn erg benieuwd naar de verschillen tussen deze delen van het land. Amerika heeft ons positief verrast! De mentaliteit van de Amerikaan is veel leuker dan we van te voren dachten. Daarnaast is het ook een prachtig land! De natuur is groots, en goed behouden. Echt heel tof! Binnen Europa zouden we ook nog wel een tweede keer naar Sicilië willen. Op het eiland is heel veel te doen en zien, maar je kan ook gewoon lekker bijtanken op het strand. Ideaal natuurlijk!

Binnen nu en 5 jaar op reis naar: “Als je echt moet kiezen: Waar wil jij binnen nu en 5 jaar naartoe & waarom?”

Suus: Ik zou graag met de Trans Mongolië Express naar Beijing gaan. Treinreizen vind ik heel leuk, dus waarom niet gelijk een paar weken achter elkaar?! Super gaaf!

Loes: Ik droom al jaren van Nepal. Naar mijn idee beleef je Nepal. Je bezoekt het land niet, je bezoekt de tempel niet, maar je beleeft het. Juist daarom trekt Nepal mij aan.

Big 5

dieren loes suus bucketlist

Been there, done that: “Zijn er dingen die jullie al van de bucketlist af hebben kunnen strepen?”

Las Vegas! Wat een idiote, maar ontzettend gave stad is dat! Eigenlijk zouden we nog wel eens terug willen, dat hadden we van te voren niet verwacht. Helaas is Las Vegas ook een hele dure stad; alleen voor twee ijsjes betaalden we al $36,-. Toch mocht dit de pret niet drukken, Las Vegas is een te gekke stad!

Big 4 zien! We hoopten natuurlijk op een Big-5, maar de neushoorn liet het een beetje afweten. Maar wat waren we blij toen we luipaarden en leeuwen zagen. We zaten echt te stuiteren in de Jeep…

Kampvuur in Zweden. Heel cliché, maar het is zooo gezellig! Het was koud, en toen gingen we er met onze familie op uit om in het bos een kampvuur te maken. We roosterden brood, worstjes en appels. Jammer van de vrieskou, want het was winter. Dan ligt er een metershoog pak sneeuw in Zweden. Maar, het was wel een prachtig gezicht!

Vind je het leuk om een keer jouw bucketlist of reisverhalen te delen? Stuur dan een mailtje naar info@wearetravellers.nl en wie gaat de volgende “De bucketlist van…” over die van jou!

Over de auteur

Roëll de Ram
Owner & Digital Nomad

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis inmiddels vooral als digital nomad de wereld rond. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie, deel jouw reistips!