Vandaag neemt Jessica, van reisblog Corners of the World, je mee op reis via haar bucketlist en eerder gemaakte reizen! Reis mee naar Venetië en ervaar daar het carnaval, maar ontdek ook Flores en de liefde van Jessica voor de stad Madrid.

Jessica in China

Bucketlist Jessica - Chinese muur

Continent: “Op welk continent wil jij ooit nog eens je voeten zetten en is er dan ook een speciaal gebied, land of plekje dat je daar dan per se wilt zien?”

Midden-Amerika heeft mijn hart eerder veroverd, dus ik heb besloten om daar dit jaar opnieuw naartoe te gaan. De fijne salsaklanken die je van vroeg in de ochtend tot diep in de nacht overal hoort. De ruige vulkaangebieden met toppen die hoog boven de wolken verdwijnen. De mysterieuze jungle waar je ’s ochtends gewekt wordt door brulapen. Twee landen – of beter gezegd eilanden –  staan erg hoog op mijn bucket list: Cuba en Jamaica. Twee totaal verschillende bestemmingen maar toch hebben ze allebei een grote aantrekkingskracht op me.

Genieten van zon, zee & strand: “Op welk strand zou jij ooit nog eens willen liggen? En zijn er ook stranden waar je al bent geweest, maar die je nooit meer uit je hoofd krijgt?”

Ik zou heel graag een keer willen bruinbakken op zo’n hagelwit zandstrand dat het goed zou doen in een Pirates of the Caribbean film. Veel van zulke paradijselijke stranden vind je in Mexico, de oostelijke kust van de Verenigde Staten en natuurlijk de verschillende Caribische eilanden.

Ik vond de zuidelijke kust van Portugal – de Algarve – ook erg mooi qua stranden. Dat heeft juist weer iets intiems; die kleine zandstroken tussen de hoge rotsen, verscholen in de talrijke baaitjes.

Surfen

Bucketlist Jessica - surfen

Ooit nog eens doen: “Wat voor activiteit staat er hoog op jouw verlanglijstje?”

Ik ben een groot liefhebber van surfen en snowboarden, dus het lijkt me heel gaaf om ook een andere variant uit te proberen. Sandboarden in een woestijn bijvoorbeeld. En in Nicaragua kun je van een vulkaan af racen, ook heel gaaf!

Ik heb al veel gave dingen mogen en kunnen doen tijdens mijn reizen: van het beklimmen van de Chinese Muur tot een sledetocht met huskyhonden in Zweden. Een van de leukste dingen die ik heb ondernomen is de reis met de Transmongolië Express. Het is lastig te beschrijven wat dit zo onvergetelijk maakt, want eerlijk gezegd doe je niet bijster veel aan boord van de trein. Het is iets dat je moet ervaren, moet voelen, dat zal (bijna) iedere reiziger die deze reis heeft ondernomen erkennen.

Transmongolië Express

Bucketlist Jessica - Transmongolie trein2 Bucketlist Jessica - Transmongolie trein1

Proeven: “Welk eten zou je wel eens willen proeven in een ander land? En wat heb je al eens gegeten wat onvergetelijk lekker was?” 

Eerlijk gezegd ben ik alles behalve een foodie haha: ik heb een hekel aan koken en zal nooit uren door een stad rondstruinen om op zoek te gaan naar dat ene restaurantje met het beste eten van het land. Ik ben wel een groot fan van Mexicaans en Indiaas, dus dat zou ik graag nog wel een keer ter plekke willen proeven.

Een van de lekkerste snacks ter wereld vind ik churros uit Spanje. Dit zijn deegstaafjes die qua smaak erg lijken op donuts of oliebollen. In Madrid vind je de lekkerste churros met chocoladesaus bij chocolaterie San Ginés. Oké vooruit, ik heb dus wel 1 plek waar ik speciaal naar op zoek ga voor het eten haha.

Festival​: “Naar welk festival of feest zou jij ooit nog eens willen gaan? En zijn er ook al feesten die je eens hebt bezocht, waarvan je het iedereen aanraad?”

Misschien een beetje cliché, maar ik zou heel graag nog een keer naar Sziget willen gaan. Met name dit jaar vind ik de line-up echt geweldig. “Helaas” zit ik op dat moment al in het buitenland, maar er gaat ongetwijfeld een zomer komen die ik speciaal vrijhoud voor dit festival in Hongarije.

Dit jaar bezocht ik het mysterieuze carnaval in Venetië. Ik voelde me als een kind in de speeltuin met mijn camera, want alles en iedereen is ontzettend fotogeniek. Het mysterieuze sfeertje gaf Venetië extra glans. Daarnaast vond ik het erg leuk om een van de weinige maskermakers die nog in de stad woont te bezoeken. Hij vertelde vol passie over zijn vak, de feesten en de stad. Zeker iets voor op de bucket list!

Venetië Carnaval

Bucketlist Jessica - carnaval venetie Bucketlist Jessica - carnaval venetie3 Bucketlist Jessica - carnaval Venetie2

Hotel der hotels: “In welk hotel, hostel of ander bijzonder plekje zou jij écht eens een nachtje willen doorbrengen? En zijn er ook hotels waar je eerder hebt geslapen die het noemen waard zijn?” 

Ik geef de voorkeur aan hostels omdat ik die vaak qua sfeer fijner vind, met name voor soloreizigers. Maar als ik iets bijzonders mag uitproberen vind ik dat altijd leuk! Het lijkt me wel wat om in het Hilton Conrad Resort Hotel op de Malediven te overnachten. In een slaapkamer waar je wordt omringd door vissen, haaien en roggen. Je slaapt niet iedere dag in een hotel onder water, toch?

Stedentrip: “Welke stedentrip staat nog op jouw verlanglijstje?” 

Lissabon lijkt me een hele gezellige en mooie stad om te bezoeken. Gek genoeg is dat zo’n bestemming waarvan ik denk: dat komt nog wel een keer, Lissabon loopt niet weg.

Madrid is echt mijn lievelingsstad ter wereld. Als ik ergens wil gaan settelen voor een langere tijd is het wel in de Spaanse hoofdstad. Gek genoeg is Madrid bij stedentrippers nog niet echt in trek. Jammer, want het is een prachtige en veelzijdige stad! Van volkswijken met street art tot imposante gebouwen zoals het Koninklijk Paleis. Van de vurige flamenco dans in kleine theaters tot de wijk Chueca, waar alles mag en gebeurt. Tapas eten en sangria drinken tot je vol zit. Het is een stad waar je geen tijd hebt voor een siësta als je slechts enkele dagen op pad kunt gaan!

Madrid

Bucketlist Jessica - streetart Madrid Bucketlist Jessica - Palacio Real Madrid

Best kept natural secret: “Welk natuurgebied zou jij ooit nog eens willen zien & waarom?”  

Mount Roraima staat nog hoog op mijn lijstje! Deze tafelberg vind je in het grensgebied van Guyana, Venezuela en Brazilië, midden in de Amazone. De natuur heeft echt iets mysterieus, bijna buitenaards. Alsof dinosaurussen zich achter de bladerdekken verschuilen. Doordat het gebied op de tafelberg namelijk erg ontoegankelijk is vind je hier flora en fauna die je nergens anders ter wereld kunt vinden.

Ik vind het Indonesische eiland Flores een bestemming die zeker op de bucket list van anderen zou moeten staan. Het eiland is nog niet bekend bij het grote publiek, je kunt hier op zoek naar de roemruchte komodovaranen, de kratermeren van de Kelimutu vulkaan veranderen om de tijd van kleur (niemand heeft een idee hoe dat komt) en in sommige dorpjes maak je een tijdreis naar honderden jaren geleden. Waar mensen op pruimtabak kauwen, stierenkoppen als decoratie aan de deur hangen, regelmatig offerfeesten worden gehouden en de inwoners een animistisch geloof hebben. Dit eiland heeft zeker een indruk op mij gemaakt!

Flores

Trip down memory lane: “Waar ben je ooit geweest, maar wil je ooit nog eens terug naartoe & waarom?”

Indonesië is het eerste land dat ik min of meer in mijn eentje heb bezocht. Voor mijn minor Ontwikkelingsvraagstukken gaf ik les in een naschools studiehuis. Bijzonder was dat ik hierdoor deel uitmaakte van de gemeenschap van het dorp. Zo werd ik onder meer uitgenodigd voor een bruiloft en kwam ik regelmatig bij mensen thuis om uitgebreid te dineren. Indonesië zal daarom altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben. Ik ben er inmiddels twee keer geweest en wil proberen om eens in de 2/3 jaar terug te gaan. Om nieuwe plekken te ontdekken, maar ook om oude vrienden en kennissen op te zoeken.

Binnen nu en 5 jaar op reis naar: “Als je echt moet kiezen: Waar wil jij binnen nu en 5 jaar naartoe & waarom?”

Ik plan niet ver vooruit, maar binnen nu en 5 jaar wil ik graag een roadtrip door West-Amerika maken met mijn zusje. Deze trip stond eigenlijk afgelopen zomer al op de planning, maar door omstandigheden kon dit niet doorgaan. Inmiddels is ze 21 jaar, dus dat maakt het extra leuk om straks over The Strip in Las Vegas te kunnen lopen!

Been there, done that: “Zijn er dingen die jij al van jouw bucketlist af hebt kunnen strepen?”

Colombia is een van de fijnste landen waar ik ooit ben geweest. Niet alleen is het qua natuur heel veelzijdig, de mensen zijn oprecht en geïnteresseerd in reizigers. Een goed voorbeeld is mijn bezoek aan de Tatacoa woestijn. Een lokale jongen vroeg me of hij mee mocht lopen tijdens mijn wandeling langs de prachtige rotsformaties. Hoe meer je reist, hoe achterdochtiger je vaak in dit soort situaties wordt. Op de een of andere manier vertrouwde ik hem en zo liepen we bijna twee uur rond. Hij vertelde me in het Spaans over de vogels die boven onze hoofden vlogen, over de cactussen waar je kleine vruchtjes uit kon plukken, over de beste plekken om de zonsondergang te zien. Na onze wandeltocht vroeg hij me waarom ik bij onze ontmoeting zo achterdochtig was. Ik legde hem uit over vergelijkbare situaties in bijvoorbeeld Thailand en zijn mond viel open van verbazing. “Ik wil je alleen maar mijn thuis laten zien”, zei hij toen, met zichtbare trots. Het land is nog niet ‘verpest’ door het toerisme en daarom juist zo bijzonder om nu te bezoeken!

Snorkelen bij Caye Caulker. Het is een duur grapje: zon 70 euro. Maar ik moest en zou gaan snorkelen in Hol Chan Marine Reserve. Je zwemt hier tussen de tropische vissen, rifhaaien en met wat geluk zelfs tussen de schildpadden. Een van de mooiste plekken waar ik tot nu toe heb gesnorkeld.

Canyoning in de Spaanse Pyreneeën. Dit is echt een aanrader voor avontuurlijke mensen! Tijdens canyoning verplaats je je al klimmend, abseilend en zwemmend door een prachtige canyon. Je kunt dit op steeds meer plekken, dus het is ongetwijfeld iets wat ik vaker ga doen.

Vind je het leuk om een keer jouw bucketlist of reisverhalen te delen? Stuur dan een mailtje naar info@wearetravellers.nl en wie gaat de volgende “De bucketlist van…” over die van jou!

Over de auteur

Roëll de Ram
Owner & Digital Nomad

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis inmiddels vooral als digital nomad de wereld rond. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie, deel jouw reistips!