Vandaag neemt Iraida je mee op reis via haar bucketlist en eerder gemaakte reizen! We bekijken paradijselijke bounty stranden waar ze al eens is geweest, reizen af naar de VS en Myanmar maar ontdekken vooral waar ze ooit nog eens naartoe wilt.

Continent: “Op welk continent wil jij ooit nog eens je voeten zetten en is er dan ook een speciaal gebied, land of plekje dat je daar dan per se wilt zien?”

Een roadtrip langs de Oostkust van Australië en een bezoek aan de Ayers Rock.

Genieten van zon, zee & strand: “Op welk strand zou jij ooit nog eens willen liggen? En zijn er ook stranden waar je al bent geweest, maar die je nooit meer uit je hoofd krijgt?”

Whitsunday Island in Australie, de Cookeilanden en ook de stranden van de Filippijnen hebben een aantrekkingskracht.

De mooiste stranden die ik heb gezien zijn de Malediven, Dominicaanse Republiek en Hawaï. Ik heb er vaak over nagedacht maar ze staan voor mij allemaal op nummer 1.

Dominicaanse Republiek

Mooiste stranden Iraida

Ooit nog eens doen: “Wat voor activiteit staat er hoog op jouw verlanglijstje?”

Ik heb gelezen dat je in Bagan de mooiste ballonvlucht kan maken, helaas heb ik dit vorig jaar niet kunnen doen toen ik Bagan bezocht. Hier baal ik nog steeds van! Een ballonvlucht wil ik ooit nog maken, waar? Time wil tell.

Hotel der hotels: “In welk hotel, hostel of ander bijzonder plekje zou jij écht eens een nachtje willen doorbrengen? En zijn er ook hotels waar je eerder hebt geslapen die het noemen waard zijn?”

Als ik reis ga ik echt voor het land zelf en kies ik hotels die centraal liggen en niet al te veel kosten. Hygiëne vind ik het belangrijkst. Geen specifieke wensen op dit gebied.

Dit jaar ben ik naar de Malediven geweest en overnacht in Kurumba Resort met een privé strand. Voor het eerst heb ik zo’n luxe hotel geboekt! Wat een ervaring! Ik moet er maar niet aan wennen want het is een aanslag op je reisbudget.

Kurumba Resort

Kurumba resort

Proeven: “Welk eten zou je wel eens willen proeven in een ander land? En wat heb je al eens gegeten wat onvergetelijk lekker was?”

In Azië heb ik het lekkerst gegeten, Thais, Indiaas, Vietnamees maar ook heb ik van de Sri Lankeese keuken genoten! Soms zeg ik weleens, ik zou weer naar deze landen willen alleen voor het eten!

Stedentrip: “Welke stedentrip staat nog op jouw verlanglijstje?”

Ik ben gek op stedentrips! Op mijn verlanglijstje staat Moskou en St. Petersburg. New York is mijn favoriete stad. En Krakau heeft mij enorm verrast en kan ik zeker aanraden. Daarnaast vind ik Rome, Berlijn, Sevilla, San Francisco ook mooie steden.

Rome

Rome bucketlist iraida

Best kept natural secret: “Welk natuurgebied zou jij ooit nog eens willen zien & waarom?”

Torres del Paine in Chili staat op de planning omdat ik niet uitgekeken raak op bergen en gletsjers! Ook de Great Barrier Reef is voor mij een “must see” voor de mooie onderwaterwereld.

De mooiste natuurgebieden heb ik gezien in Nieuw Zeeland; Abel Tasman NP en Tongariro NP. Een roadtrip door Nieuw Zeeland is magisch. Nog nooit zo onder de indruk geweest van de natuur (vooral op het Zuidereiland).

De natuur in West Amerika staat op nummer 2 met Joshua NP, Grand Canyon, Sequi NP, Yosemite NP. Tijdens deze roadtrip ben ik onderweg vaak gestopt voor de mooiste foto’s.

Lake Powel

Lake Powel Iraida

Trip down memory lane: “Waar ben je ooit geweest, maar wil je ooit nog eens terug naartoe & waarom?”

New York! De eerste keer dat ik deze stad bezocht heb ik 5 dagen regen gehad. Ik wil New York nog een keer bezoeken maar dan zonder paraplu en poncho aan J. Ook wil ik terug naar Sri Lanka. Een paradijs op aarde, met zeer vriendelijke mensen en overheerlijk eten!

Sigria Rots

Sigria Rots Iraida

Binnen nu en 5 jaar op reis naar: “Als je echt moet kiezen: Waar wil jij binnen nu en 5 jaar naartoe & waarom?”

Ik wil zoveel zien en heb het talent ontwikkeld om bij elk land wat ik afstreep van mijn bucketlist er ook weer 2 te noemen die ik graag wil zien. Hoog op mijn bucketlist staan:

  • Patagonie voor de ijsmassa’s, de groeiende Moreno Gletsjer en voor de Torres del Paine NP
  • Rio de Janeiro heeft een aantrekkingskracht die ik niet kan beschrijven. Hier wil ik gewoon naar toe!
  • IJsland voor de natuur
  • Moskou en St. Petersburg omdat ik wil ervaren hoe het is om in Rusland te zijn op het rode plein voor het Kremlin.
  • Australië voor de cultuur van de Aboriginals en de Great Barrier Reef.
  • Namibië voor de Sosuvallei
Japan

Japan golden temple

Been there, done that: “Zijn er dingen die jij al van jouw bucketlist af hebt kunnen strepen?”

1. Japan; een bijzonder land! Het is niet te vergelijken met een Aziatisch land. Ondanks dat de Japanners slecht Engels spreken, zijn ze zeer behulpzaam. Vooral Kyoto is imponerend door de culturele bezienswaardigheden.

2. Myanmar, zeer authentiek. Voor mij is dit nog het echte Azië. Met als hoogtepunt Bagan.

3. Mauritius mooi eiland met in het zuiden ‘the seven coloured earth’. En het is echt betaalbaar!

Vind je het leuk om een keer jouw bucketlist of reisverhalen te delen? Stuur dan een mailtje naar info@wearetravellers.nl en wie gaat de volgende “De bucketlist van…” over die van jou!

Over de auteur

Roëll de Ram
Owner & Digital Nomad

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis inmiddels vooral als digital nomad de wereld rond. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie, deel jouw reistips!