Vandaag neemt Gabriëlle, van reisblog GlobeGirl, je mee op reis via haar bucketlist en eerder gemaakte reizen! Reis je mee naar Schotland, Amerika en een ijskoud sneeuwgebied?

Gabriëlle

Gabrielle bucketlist

Continent: “Op welk continent wil jij ooit nog eens je voeten zetten en is er dan ook een speciaal gebied, land of plekje dat je daar dan per se wilt zien?”

Australië!! Het is een droom om ooit eens down-under te gaan. Er is eigenlijk geen specifiek plekje wat ik wil zien. Het lijkt mij geweldig om te gaan rondreizen en het liefst met een camper. Australië kent zoveel prachtige plekken.

Genieten van zon, zee & strand: “Op welk strand zou jij ooit nog eens willen liggen? En zijn er ook stranden waar je al bent geweest, maar die je nooit meer uit je hoofd krijgt?”

Ik zou graag eens op het strand liggen op de Malediven. Het azuurblauwe water en de palmbomen om mij heen lijkt me echt te gek! Ik ben drie weken gelden op Clearwater Beach in Florida geweest. Daar zou ik elke dag willen liggen, het strand is zo mooi en de zee is lekker warm.

Florida

Clearwater Beach Gabriëlle Gabriëlle Florida Clearwater Beach

Ooit nog eens doen: “Wat voor activiteit staat er hoog op jouw verlanglijstje?”

Een luchtballon vlucht maken in Myanmar zou ik graag eens doen. Het lijkt mij een magisch gezicht en een prachtige manier om wakker te worden. Ik ben wel eens uit een vliegtuig gesprongen boven Texel. Ik vond het geweldig en heb geen moment angst ervaren, het is jammer dat het zo duur is, anders zou ik het elke week doen!

Vliegtuigsprong

Proeven: “Welk eten zou je wel eens willen proeven in een ander land? En wat heb je al eens gegeten wat onvergetelijk lekker was?” 

Iedereen die mij persoonlijk kent weet dat ik gek ben op saté. Het was voor mij dus een hemel op aarde om in Indonesië drie keer per dag saté te kunnen eten. De saté daar is toch heel anders dan de saté die wij kennen maar toch zo lekker. Verder hoor ik altijd positieve verhalen over Japanse misosoep. Ik zou ooit eens in Japan misosoep willen proeven.

Sate

Indonesie sate

Hotel der hotels: “In welk hotel, hostel of ander bijzonder plekje zou jij écht eens een nachtje willen doorbrengen? En zijn er ook hotels waar je eerder hebt geslapen die het noemen waard zijn?” 

Het is waarschijnlijk cliché maar in een ijshotel in Lapland. Het lijkt me geweldig om eens een nacht te bibberen in een ijskamer en ’s ochtends wakker te worden en alleen maar wit te zien van de sneeuw.

Old Church House Hotel in Schotland is echt het leukste hotel waar ik ooit geweest ben. Dat kun je zeker op je bucketlist zetten. Het hotel is schattig en ligt op een goede plek om geheel Schotland te kunnen ontdekken.

Best kept natural secret: “Welk natuurgebied zou jij ooit nog eens willen zien & waarom?”  

Het lijkt me gaaf om met de Trans Siberie lijn door Rusland te reizen en de natuur aan je voorbij te zien gaan. Wat jullie op je bucketlist moeten zetten zijn de Schotse Hooglanden. Het is zeker voor mij als Aardrijkskundige prachtig te zien hoe de gebergte gevormd zijn en alle andere aardrijkskundige termen.

Schotland

Schotland bucketlist gabrielle Schotland architectuur gabrielle bucketlist

Stedentrip: “Welke stedentrip staat nog op jouw verlanglijstje?” 

Ik zou graag eens naar Valencia gaan. Hoewel Spanje mij nooit echt trekt en ik daar ook nog nooit geweest ben, is Valencia sinds een paar maanden toch wel een stad die ik graag zou willen bezoeken.

Een aantal jaar geleden maakte ik een stedentrip naar Krakau, van te voren was ik niet heel enthousiast maar toen ik aankwam in de stad was ik verkocht. Wat een prachtige stad! Goede combinatie van natuur en winkels en de stad is goed onderhouden. Sindsdien raad ik iedereen aan een stedentrip naar Krakau te boeken.

Festival​: “Naar welk festival of feest zou jij ooit nog eens willen gaan? En zijn er ook al feesten die je eens hebt bezocht, waarvan je het iedereen aanraad?”

V festival in Engeland lijkt me geweldig. De leukste artiesten, activiteiten en bezigheden zijn daar te doen. Ik zou graag het YMCA Europe Youth Festival in Praag aanraden maar helaas is er in 2013 besloten te stoppen met dit festival. Ik ben er in 2013 geweest en heb er echt een geweldige tijd gehad!

Trip down memory lane: “Waar ben je ooit geweest, maar wil je ooit nog eens terug naartoe & waarom?”

Ik heb in 1998 met mijn ouders in Texas geweest. Waar we met een camper hebben rondgereden. Ik heb veel videobanden (ouderwets he) van deze reis gezien maar zelf weet ik daar natuurlijk niks meer van. Ik zou graag met een camper door Texas rijden.

Binnen nu en 5 jaar op reis naar: “Als je echt moet kiezen: Waar wil jij binnen nu en 5 jaar naartoe & waarom?”

Machu Pichu. De natuur wordt steeds wilder en door de slechte bereikbaarheid zeggen sommige wetenschapper dat Machu Pichu over enkele jaren niet meer te bereiken is. Ik zou daarom graag voordat dit gebeurt een bezoek brengen aan dit wereldwonder.

New York
Safari

Bucketlist Gabrielle safari

Husky tocht

Husky tocht gabrielle bucketlist

Been there, done that: “Zijn er dingen die jij al van jouw bucketlist af hebt kunnen strepen?”

New York, Dit stond al zo lang op mijn bucketlist dat ik echt niet kon wachten tot het eindelijk zo ver was. Ik heb in 2014 deze droom werkelijkheid mogen maken.

Op Safari gaan, toen ik in Ghana was ben ik op safari geweest en hebben we super veel olifanten gezien. Een safari in Afrika is iets waar iedere reiziger van droomt denk ik.

Husky slee tocht gemaakt door het witte landschap van Zweden. Ook dit is één van de dingen die vaak op bucketlisten te vinden zijn. Maar die van mij is doorgestreept!!

Vind je het leuk om een keer jouw bucketlist of reisverhalen te delen? Stuur dan een mailtje naar info@wearetravellers.nl en wie gaat de volgende “De bucketlist van…” over die van jou!

Over de auteur

Roëll de Ram
Owner & Digital Nomad

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis inmiddels vooral als digital nomad de wereld rond. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Gerelateerde berichten

één antwoord

  1. Linda | travellersoftheworld

    Leuk! Wat een gave reizen heb je al gemaakt! Saté is vind ik zo ongeveer het lekkerste wat er is, ik ben dan ook heel benieuwd naar de saté in Maleisië deze zomer.. Mijn bucketlist is nog zo lang, leuk om te lezen dat je al wat gave dingen hebt kunnen afstrepen!

    Beantwoorden

Geef een reactie, deel jouw reistips!