Edith Huntink van het reisblog travel.create.repeat reist al ruim tien jaar de wereld over, liefst op een eigenwijze manier met rugzak, klein budget en haar Cubaanse vriend Jesús. Ze werkt bij een reisorganisatie en runt naast haar travelblog een eigen contentbureau. In dit gastblog deelt ze de hoogtepunten uit haar reiscarrière en de dingen die nog op haar bucketlist staan.

Edith & Jesus

edith-jesus-samen-cuba

Continent: “Op welk continent wil jij ooit nog eens je voeten zetten en is er dan ook een speciaal gebied, land of plekje dat je daar dan per se wilt zien?”

Ik ben behalve Antarctica op alle continenten geweest – en ik heb nu niet persé de behoefte om voor duizenden euro’s in de kou te zitten. Dus dan zou ik nu zeggen: Zuid-Amerika graag! Ik vind het ’t meest swingende continent en er zijn nog genoeg landen waar ik niet ben geweest. Op dit moment staat Colombia het hoogst op de bucketlist. Vooral vanwege de enorme afwisseling die je er vindt, van Andesbergen tot jungle en koloniale steden tot Caribisch strand. Plus dat het goed ‘on a budget’ te bereizen is en daar word ik extra blij van. Hopelijk ga ik dit najaar naar Colombia, dat zit in ieder geval in de planning!

Genieten van zon, zee & strand: “Op welk strand zou jij ooit nog eens willen liggen? En zijn er ook stranden waar je al bent geweest, maar die je nooit meer uit je hoofd krijgt?”

Ik zou heel graag eens naar zo’n decadent resort in de Malediven gaan, slapen in zo’n waterbungalow en dan naar een koraalatol met poederwit zand… Waar je dan de enige toerist bent. Hoe bijzonder is dat? En een strand waar ik ben geweest dat ik heel mooi vond, was Praia Santa Mónica op Boa Vista in de Kaapverdische eilanden. Meer dan twintig kilometer strand, al crossend op een quad langs de branding, en geen andere toerist te bekennen. Ik heb tien dagen gebackpackt in Kaapverdië en toen trouwens wel meer pareltjes van stranden gezien.

belize-caye-caulker-tips-ruta-maya

Proeven: “Welk eten zou je wel eens willen proeven in een ander land? En wat heb je al eens gegeten wat onvergetelijk lekker was?” 

Qua eten ben ik het meeste fan van Azië en het Midden-Oosten. Het is zelfs moeilijk kiezen tussen die twee! Ik zou graag naar Vietnam gaan om daar wat culinaire treats te proberen, want daar ben ik nog niet geweest. Verse loempia’s, banh mi, kommen met pho… dat moet toch een culinair feestje zijn daar. En als ik een gerecht moet noemen waar ik nu nog van ga watertanden, is dat zeker de verse kreeft die ik heb gegeten in de vele goede privégerund restaurants (paladares) in Cuba.

Hotel der hotels: “In welk hotel, hostel of ander bijzonder plekje zou jij écht eens een nachtje willen doorbrengen? En zijn er ook hotels waar je eerder hebt geslapen die het noemen waard zijn?” 

Oeff, nou sowieso dus die eerder genoemde waterbungalow op de Malediven. Ik reis meestal op een wat kleiner budget en dan kan zo’n luxe hotel er meestal niet vanaf. Maar gelukkig hoeven fijne slaapplekken niet duur te zijn! In Brazilië sliep ik in prachtige koloniale posada’s voor slechts een paar tientjes per nacht. En in Noord-India in hotels die wel leken op paleisjes, voor nog geen 25 euro per kamer. Mijn favoriet? Een prachtige riad in Marrakech waar ik samen met mijn moeder heb geslapen. Ik heb ook een blogpost geschreven over mijn favoriete slaapplekken wereldwijd!

Stedentrip: “Welke stedentrip staat nog op jouw verlanglijstje?” 

Bij een stedentrip denk ik als eerste aan Europa. Dan staat Barcelona hoog op mijn lijst. Ik ben er drie keer een middagje geweest – omdat ik in de buurt was – en ben alle keren niet veel verder gekomen dan de Ramblas. Zonde natuurlijk, want het lijkt me een gave stad. Wat verder weg zou ik graag een bezoek brengen aan Singapore. Volgens mij is deze stad heel veelzijdig, vind je er heerlijke streetfood en is het een toffe Aziatische metropool.

brazilie-fietsen-rio-de-janeiro

Festival: “Naar welk festival of feest zou jij ooit nog eens willen gaan? En zijn er ook al feesten die je eens hebt bezocht, waarvan je het iedereen aanraad?”

Ik ben niet echt een festivalganger, want ik hou niet zo van drinkende mensenmassa’s. Maar er zijn wel wat internationale festivals die ik graag eens zou willen bezoeken, zoals het Nadaam-festival in Mongolië en Songkran in Thailand. En het favoriete feest dat ik heb meegemaakt, is elke willekeurige avond in Brazilië. Daar weten ze van elke gelegenheid een feestje te maken, of het nou een straatfeest in Salvador da Bahia is of een sambaparty op het strand van Rio de Janeiro. Héérlijk.

Best kept natural secret: “Welk natuurgebied zou jij ooit nog eens willen zien & waarom?”  

Vorig jaar ben ik op de zoutvlaktes van Uyuni geweest in Bolivia, en dat vond ik echt te gek. Ik zou niet erg vinden daar nog eens naar terug te gaan! Ook zou ik heel graag eens naar Rwanda reizen om daar een trekking te maken door de bergen, waar je wilde berggorilla’s kunt ontmoeten. Dat lijkt me heel bijzonder.

backpacken-brazilie-kosten-waterval-iguacu

Ooit nog eens doen: “Wat voor activiteit staat er hoog op jouw verlanglijstje?”

Ik heb culturele antropologie gestudeerd voordat ik in het toerisme ging werken, en daarom ben ik een culturele reiziger die graag markten opzoekt en lokale mensen ontmoet. Een activiteit die ik graag zou doen is logeren in een longhouse op Borneo, waar hele families bij elkaar in een lang houten huis op palen wonen diep in de jungle. Je kunt daar als gast slapen en kijken hoe de mensen wonen. Er zijn heel toeristische longhouses waar je wordt aangekleed in een lokaal pakje voor een fotoshoot, maar ook authentieke waar de bevolking echt nog leeft volgens traditionele gebruiken en je een nacht te gast bent.

Trip down memory lane: “Waar ben je ooit geweest, maar wil je ooit nog eens terug naartoe & waarom?”

Tja, daar kan ik maar éen ding op antwoorden: Cuba! Mijn vriend is Cubaans en ik ben er ondertussen zeven keer geweest. Ik ga vrijwel elk jaar, soms wel twee keer en ik ben er ook eens twee maanden aan een stuk geweest. Het is een bijzonder land en het staat nu echt op de drempel van verandering, met de toenaderingen van Amerika en Cuba en bijvoorbeeld de komst van het internet. Elke keer dat ik er ben zie ik dat er dingen veranderd zijn en dat zal de komende tijd nog zeker zo blijven. Cuba is een van de favoriete onderwerpen op mijn blog, ik heb wel twintig artikelen over Cuba geschreven! Van reizen per huurauto en slapen in casas particulares tot de leukste restauranttips en bezienswaardigheden buiten het gebaande pad.

cuba-reis-trinidad-1

Binnen nu en 5 jaar op reis naar: “Als je echt moet kiezen: Waar wil jij binnen nu en 5 jaar naartoe & waarom?”

Ik zou graag binnen korte tijd naar Iran gaan. Het is een land dat me al jaren trekt en de laatste tijd gaan er steeds meer reizigers naar toe. Dat betekent dat de toeristische infrastructuur wat beter wordt, maar gelukkig wordt het land nog lang niet onder de voet gelopen. Daarom lijkt me nú het ideale moment om te gaan!

Been there, done that: “Zijn er dingen die jij al van jouw bucketlist af hebt kunnen strepen?”

Iets wat heel hoog op mijn bucketlist stond, was het varen over de Amazonerivier in Brazilië in zo’n houten boot en het aan boord slapen in een hangmat. Dat heb ik in 2012 gedaan en ik vond het echt fantastisch. In alle eerlijkheid: je ziet eigenlijk niks van de jungle op de oevers want de rivier is echt kilometers breed, en eigenlijk gebeurt er aan boord ook niet veel. Maar dat vond ik nou juist zo bijzonder, die microsamenleving die er op zo’n boot ontstaat als je daar enkele dagen met elkaar op zit. Het werd een soort van minisoap met allerlei toneelspelers en aktes, heel grappig. En iets anders waar ik ook trots op ben dat ik kan afstrepen: een safari in Kenia, met zo’n busje op de savanne op zoek naar neushoorns, olifanten, giraffen en leeuwen. Dat vond ik echt te gek!

Meer lezen over de reisavonturen van Edith? Lees dan verder op haar reisblog travel.create.repeat. En vind je het leuk om een keer jouw bucketlist of reisverhalen te delen? Stuur dan een mailtje naar info@wearetravellers.nl en wie gaat de volgende “De bucketlist van…” over die van jou!

Over de auteur

Roëll de Ram
Owner & Digital Nomad

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis inmiddels vooral als digital nomad de wereld rond. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Jennifer

    Mooie bucketlist! Zitten dingen tussen die ik zeker ook zou willen doen. Ik wil graag een keer rondreizen door Zuid-Amerika, en ook Iran begint mijn interesse te wekken. Cuba ook, maar ik heb begrepen dat ik daarvoor snel moet zijn wil ik het authentieke Cuba nog zien

    Beantwoorden

Geef een reactie, deel jouw reistips!