Reisinformatie Mexico

Wanneer mensen op vakantie gaan naar Mexico zijn Cancun of Mexico-stad populaire plekken om een reis te beginnen. Mexico is een land waar je prima heen kunt gaan voor een fijne zon, zee en strand vakantie. Maar eigenlijk is het bijna zonde om niet het binnenland in te gaan. Tijdens een rondreis door Mexico ontdek je namelijk meer van de Maya cultuur, bezoek je magische tempels, kom je in kleine koloniale dorpjes en ontdek je ondergrondse poelen. Mexico is overigens ook perfect te combineren met een bezoek aan de buurlanden Guatamala en Belize, in Guatemala vind je mooie tempels midden in de jungle en Belize is een favoriete bestemming bij duikers. Lees hieronder meer over Mexico en laat je inspireren voor je volgende vakantie.

Kaart Mexico


Wat te doen in Mexico

Om je voor te bereiden op een Mexicaanse vakantie hebben we een aantal bezienswaardigheden en steden verzameld die je niet mag missen tijdens een reis door Mexico:

1. Chitzen Itza

Chitzen Itza is een van de meest bekende Maya ruines uit Mexico. De ruines worden druk bezocht, dus wanneer je er zelf heen gaat is het aan te raden om vroeg te gaan, bovendien is het dan ook nog niet zo warm.

2. San Cristobal

Dit stadje ligt hoog gelegen in de bergen, waardoor de temperatuur er heerlijk is. Het stadje heeft een Spaans koloniaal uiterlijk met veel mooie gebouwen en ook de markt is er een aanrader.

3. Valladolid

Valladolid bestaat uit vele gekleurde huisjes met in het midden een centraal park met daaraan gelegen een indrukwekkende kerk. Rondom het stadje zijn vele cenotes te vinden, dit zijn grotten waar je in kunt zwemmen.

4. Santiago de Tequila

Tequila is geboren in Santiago de Tequila, dus wie van tequila moet naar dit stadje gaan tijdens een vakantie naar Mexico.

5. Playa del Carmen

Genieten van de mooie blauwe zee, 's avonds lekker uit eten, shoppen en vervolgens een snorkeltour maken. Playa del Carmen is daar een van de beste plekken voor in Mexico

6. Duiken en snorkelen

De zee rondom Mexico is fel blauw en dankzij de vele vissen die er zwemmen moet je zeker gaan duiken of snorkelen als je in Mexico bent.

Vaccinaties & Visum

Voor een reis naar Mexico heb je geen visum nodig. Wat betreft vaccinaties wordt aangeraden om je te laten inenten voor DTP en Hepatitis A en B. Ook is het in dit land slim om voldoende Deet en eventueel Loperamide mee te nemen.

Betalen in Mexico

In Mexico betaal je met de Mexicaanse Peso (MXN). Je komt daarnaast ook veel winkels of hotels tegen waar dollars worden geaccepteerd. Je vindt in Mexico voldoende pinautomaten waar je geld kunt pinnen. Wisselkantoren zijn er ook.

Beste reistijd

Wanneer je naar Mexico wilt gaan kun je het beste in de maanden december tot en met maart een reis boeken. Met name augustus en september zijn maanden die je liever wilt mijden, omdat dan de kans op orkanen het grootste is.

Reisadvies Mexico | Mexico gevaarlijk?

Wanneer je zegt op vakantie te gaan naar Mexico wordt nog wel eens gezegd dat het gevaarlijk zou kunnen zijn. Met name door al het geweld tussen drugskartels onderling en tussen drugskartels met de politie en het leger. Het reisadvies van de overheid is daardoor ook niet altijd positief, zo wordt het aangeraden om onder andere in het noorden, in de hooglanden van Chiapas, Oaxa maar ook in badplaatsen waakzaam te zijn. Met name na zonsondergang kan het soms enigszins gevaarlijk zijn. Tot slot kunnen er in Mexico heftige stormen, orkanen en aardbevingen voorkomen dit kan zware regenval, overstromingen of aardverschuivingen met zich mee brengen. Ook dat kan er dus voor zorgen dat Mexico als gevaarlijk wordt bestempeld. Wij zelf van We Are Travellers hebben echter een maand door Mexico gereisd in 2013 zonder iets engs mee te maken. Zolang je goed oplet, bepaalde plekken ontwijkt, alert blijft en in de wat toeristische gebieden blijft kun je een geweldige reis maken door dit land. Bovendien is de yucatan al minder gevaarlijk dan rondom Mexico Stad.

Reisfilm Mexico

Mexico highlights

  • Chitzen Itza
  • Valladolid
  • Merida

  • Cancun
  • Palenque
  • Playa del Carmen

  • Mexico Stad
  • San Cristobal
  • Campeche

Lonely Planet
€ 21,95

Mexico reisgids

Kaart Mexico
€ 13,95

Mexico kaart

Mexico reisgids
€ 21,75

Mexico reisgids

Marco Polo
€ 9,99

Mexico Marco Polo reisgids

één antwoord

Geef een reactie, deel jouw reistips!