Reisinformatie Guatemala

Het spaanstalige Guatemala is een land gelegen in Midden-Amerika. Het grenst aan Mexico, Belize, Honduras en el Salvador. In Guatemala wonen de meeste rechtstreekse afstammelingen van de Maya’s. Je komt de Mayacultuur dan ook overal tegen zoals op de markt in Chichicastenango, in de ruïnes van Tikal of in de straten van Antigua. Om deze drie maya highlights af te wisselen kun je tijdens je rondreis door Guatemale ook nog naar de jungle van Rio Dulce en naar het Atitlánmeer gaan. Guatemala is een land dat door de meeste reizigers wordt gecombineerd met een bezoek aan een van de buurlanden en is met name populair bij backpackers of rondreizen

Kaart Guatemala

Loading
Kaart in het midden plaatsen
Verkeer knop
Fietsend
Transit

Handig om mee te nemen

Wanneer je op rondreis gaat door Guatemala zijn een aantal dingen handig om mee te nemen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

1. Lonely planet van Guatemala, een Rough Guide of andere reisgids

2. Spaans woordenboekje

3. Zaklamp

4. Poncho of paraplu, Guatemala is een land waar vaak regenval is dus iets om je daartegen te beschermen is dan altijd fijn.

5. Warme trui voor een koude avond in de bergen

6. DEET anti-muggenspray

7. Als je met een backpack reist is een zak ofwel flybag voor over je backpack ook handig, dit beschermt tegen regen maar ook tegen grijpgrage handjes.

8. Lakenzak

9. Slot of meerdere slotjes voor je backpack of koffer

10. Loopschoenen voor in de bergen of tijdens een dagtour of excursie

11. Malariapillen

12. Tip: Stop kleren in je backpack in verschillende plastic tassen, zo worden de kleren niet nat en gaan ze minder snel stinken

Vaccinaties en Visum

Voor een reis naar Guatemala heb je een geldig paspoort nodig. Dit paspoort moet op het moment van vertrek uit Guatemala nog minstens zes maanden geldig zijn. Er is geen visum nodig dit krijg je als de grens overgaat. Dit toeristen visum is 90 dagen geldig. Wanneer je uit een gele koorts gebied komt is een inenting tegen gele koorts verplicht. Verder worden inentingen tegen hepatitis A en DTP aangeraden. Meer over vaccinaties en visum

Betalen in Guatemala

Guatemala is een erg goedkoop land, zeker als je de reis zelf zonder touroperator maakt en bussen zelf daar boekt. De munteenheid in Guatemala is de Quetzal ook zijn Dollars een gebruikelijk betaalmiddel. Van te voren wat dollars meenemen is dan ook aan te raden. Pinnen kan in de meeste steden en dorpjes gewoon met een Nederlandse betaalpas.

Beste reistijd Guatemala

De beste reistijd voor Guatemala is moeilijk aan te geven, dit komt omdat er eigenlijk geen slechte tijd is om te gaan. In Guatemala is het vanaf mei tot en met oktober regenseizoen, in deze periode zal je veelvoorkomend overvallen worden door een regenbui maar dit wordt veelal gevolgd door een strakke blauwe lucht. November tot en met april is het droge seizoen, dan is de temperatuur vaak wat kouder en voor veel mensen aangenamer ook valt er minder neerslag. De gemiddelde temperatuur ligt in Guatemala rond de 25 graden, toch kan het in sommige delen van het land verstikkend heet zijn zoals in het kustgebied. Anderzijds kan de temperatuur 's nachts in het binnenland tot het vriespunt kan dalen.

Guatemala highlights

  • Antigua
  • Lago de Atitlán

  • Tikal
  • Chichi Castenango

  • Livingston
  • Rio Dulce

Geef een reactie, deel jouw reistips!