Reisinformatie vakantie Antigua en Barbuda

In de Caribische Zee vinden we het land Antigua en Barbuda. Een eilandenstaat dat onderdeel is van de Kleine Antillen en bestaat uit de eilanden Barbuda, Antigua en het onbewoonde Redonda. Antigua en Barbuda is een zo'n reisbestemming waar je heen gaat om tot rust te komen en heerlijk te relaxen. Je vindt er witte zandstranden en een turquoise zee met een levendige onderwaterwereld. Snorkelen kun je in Antigua en Barbuda dan ook erg goed, zo heb je een grote kans om verschillende soorten schildpadden te zien, bijzondere vissen en gekleurd koraal. In dit land in Midden Amerika kun je echter ook terecht als je houdt van regenwouden en wildlife, zo kun je er onder andere de Fregatvogel spotten. Ben je meer iemand die van een feestje houd? Dan ben je in Antigua en Barbuda ook op de juist plek als je tijdens zomercarnaval in het land bent! Het zomercarnaval vind plaats van eind juli tot en met begin augustus.

Kaart Antigua en Barbuda


Beste reistijd Antigua en Barbuda

De beste reistijd om naar Antigua en Barbuda te gaan is in het begin van het jaar in de maanden januari, februari, maart en april. Je kunt het beste in deze maanden reizen, want dan vermijd je het regenseizoen, is er minder kans op orkanen en is niet verstikkend heet.

Vaccinaties Antigua en Barbuda

Wanneer je op reis gaat naar Antigua en Barbuda worden een inenting tegen DTP, Buiktyfus en Hepatitus A aangeraden. Het is echter niet verplicht om deze vaccinaties te nemen.

Goedkope vliegtickets

Het vliegveld van Antigua en Barbuda bevind zich op het eiland Barbuda. Goedkope vliegtickets voor Antigua en Barbuda zijn voordelig te boeken bij World Ticket Center.

Taal Antigua en Barbuda

In Antigua en Barbuda wordt Engels gesproken.

Visum Antigua en Barbuda

Wanneer je naar Antigua en Barbuda op reis gaat heb je als Nederlander geen visum nodig mits je niet langer dan drie maanden gaat. Let er wel op dat je paspoort tenminste zes maanden geldig is bij aankomst in dit land.

Betalen in Antigua en Barbuda

Tijdens je vakantie in Antigua en Babruda betaal je met de Oost-Caribische dollar (XCD).

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Nederland en het Midden Amerikaanse land Antigua en Barbuda is 6 uur in onze zomertijd. In de Nederlandse wintertijd is het tijdsverschil met Antigua en Barbuda echter 5 uur.

Geef een reactie, deel jouw reistips!