Sommige reizigers kennen Düsseldorf alleen vanwege haar vliegveld vanwaar je wat goedkoper de wereld kan ontdekken dan vanuit Schiphol. Maar wist je dat deze Duitse stad ook een echt shopwalhalla is? En ook nog eens één die niet zo mainstream is ook! Düsseldorf is naast welbekende winkels namelijk ook gevuld met allerlei leuke vintage winkels en hippe concept stores. Hierdoor kun je uren shoppen in Düsseldorf en eindeloos op zoek gaan in één van de tientallen vintage boetiekjes.

Where to go shopping in Düsseldorf?

De leukste winkels om te shoppen, vind je eigenlijk in allerlei verschillende wijken in Düsseldorf. Zorg dus dat je een fiets huurt of een pas voor het OV koopt (voor 9,- euro per dag kun je onbeperkt met het transport reizen met een Düsseldorf Card) én vergeet deze shopping guide natuurlijk niet. Je weet dan precies waar je heen moet, want voor elke wijk hebben we de leukste hotspots op een rij gezet. Happy shopping!

Shoppen in Bilk, Medienhafen & Friedrichstadt

Null:zwo:elf

In de wijk Bilk kun je uren struinen in allerlei aparte winkeltjes. Op de schappen van designwinkel null:zwo:elf ligt voornamelijk kleding van jonge ontwerpers en nieuwe labels. Ze verkopen er ook tassen, speelgoed, boeken, zonnebrillen en meer. Een hippe winkel waar je even geweest wilt zijn tijdens het shoppen.

Adres: Lorettostrasse 4

Romantiklabor

Iets verderop in de Lorettostrasse vind je de winkel Romantiklabor. Een leuke shop die door het tijdschrift Living & Architecture is uitgeroepen tot een van dé hotspots van Duitsland, dit komt omdat ieder item en voorwerp in de winkel handgemaakt is. Je vindt er handgemaakte kleding maar ook leuke bedrukte spullen voor thuis.

Adres: Lorettorstrasse 32

Kleidsam

Kleidsam had ‘Kleinsam’ kunnen heten: het is een schattig klein winkeltje in een mooi oud pand. Je vindt hier leuke accessoires zoals sieraden en woonspulletjes.

Adres: Neusser Strasse 123

Shoppen in Flingern

Lieblingsstücke

Lieblingsstücke, een shop that is designed with love and stocked with passion. Deze winkel is hét adres in de wijk Flingern en vind je in de zijstraten van de Ackerstrasse. Lieblingsstücke is een populaire winkel die sinds oktober 2005 gerund wordt door Susanne Weipert. Ze verkoopt er uitsluitend tweedehands dameskleding, voor echte vintage finds moet je dus hier terecht.

Adres: Bruchstrasse 1

Hausfreund

Bij Hausfreund kun je voor iedereen wel wat vinden, het is eigenlijk een soort mini warenhuis. Of zoals ze het zelf omschrijven: ‘For kids to pensioners, scene freaks to corporate slaves will all find something that’s just perfect’. Kortom, je vindt er babykleding, tassen, foto’s, interieurspullen, keukengerei en hondert andere dingen. Verder is het extra eluk dat alles naar eigen ontwerp is bedacht en zelf gefabriceerd.

Adres: Ackerstrasse 155

Damenwahl

Damenwahl is een klein winkeltje dat kleurige vrouwen kleding verkoopt van verschillende ontwerpers. Een bijzondere shop, want veel van wat je hier vindt is handgemaakt en past bij het fair trade principe.

Adres: Ackerstrasse 106

Elementarteilchen

Voor fifties jurken en hoge hakken ga je naar Elementarteilchen. Je koopt hier een zomerse polkadot jurk of gekke zonnebrillen. Je kan hier zomaar een unieke vintage find vinden!

Adres: Ackerstrasse 125

Suburbia store

Ben je op zoek naar het nieuwste van het nieuwste en meer moderne items? Dan wil je even bij Suburbia Store stoppen, op de muur staat “Take your time, shop offline” en dat is dus ook precies wat je hier moet maar ook wilt doen als je hier bent. De rekken hangen namelijk vol met allemaal gave items.

Adres: Birkenstrasse 40

Shoppen in Derendorf & Pempelfort

Broke The Store

In deze shop vind je vintage street art en street wear. Als je dus op zoek bent naar hipstervintage is dit zeker een winkel waar je naartoe moet gaan. Je vindt er hippe sneakers, rugzakken in overvloed maar ook hoodies en andere musthaves. De online shop is overigens ook een aanrader!

Adres: Tußmannstraße 24

Rebel’s Garage

Rebel’s Garage begon ooit met het designen van T-shirts en customizen van skateboarden in de slaapkamer thuis. Zoals je verwacht werd dat al gauw te klein en uiteindelijk opende Rebel’s Garage hun eigen winkel waar ze niet alleen T-shirts en skateboards verkopen maar ook sweaters, jacks, jeans en sjaals. Voor een nieuw paar sneakers kun je hier ook meer dan goed terecht!

Adres: Gneisenaustrasse 10

Oxfam

Waarschijnlijk zorgt deze naam gelijk voor een rinkelend belletje, want Oxfam is een wereldwijde ontwikkelingsorganisatie die strijd tegen armoede in de wereld. In Dusseldorf vind je een winkel van deze organisatie en het bordje bij de voordeur zegt genoeg: ‘You donate things to us you no longer need, and we sell them for charity’. In de winkel is daardoor een diverse verzameling te koop bestaande uit kleding, accessoires, huishoudelijke items, CD’s, speelgoed en meer.

Adres: Nordstrassse 9

Shoppen in Aldstad (old town)

Kauf dich Glücklich

Een über hippe hipsterwinkel, dat is de eerste indruk die Kauf dich Glücklich je geeft. Ze verkopen hier kleding, maar ook gave woonspullen. Je vindt hier bovendien bekende merken maar ook uniekere merken. Volg ook zeker hun instagram account als je dat zelf hebt, daar delen ze de leukste foto’s op.

Adres: Oderberger Str. 44

Noblesse Second-Hand

Bij Noblesse Second-Hand vind je rekken vol vintage en niet zomaar vintage, want het gaat hier om luxe items voor een klein prijsje. Je vindt hierdoor item van bekende merken (did we say Prada, Escada or Chanel already?) tot spullen of accessoires van minder bekende brands. Duik gewoon de rekken in en ontdek of er nog een bijzondere vondst tussen hangt!

Adres: Oststraße 89

Hitsville

In het centrum van Düsseldorf vind je allerlei bekende shops, maar ook fijne winkeltjes waarbij je even een trip down Memory Lane kan maken. Hitsville is zo’n winkeltje, hier kun je bladerend door de bakken met LP’s even helemaal terug in de tijd reizen. Wat bovendien leuk is om te weten, is dat dit de oudste platenzaak van Düsseldorf is. Ze verkopen er CD’s en LP’s van Beatles tot en met Zappa en van Kraftwerk tot en met Toten Hosen.

Adres: Wallstrasse 21

Leuke markten om te shoppen in Düsseldorf

Tot slot een lijstje met leuke markten om te shoppen. In Düsseldorf zijn er daar namelijk ook heel wat van te vinden en hier kun je misschien wel nog mooiere vondsten vinden of gewoon lekker gaan eten:

  • Carlsplatz market: Een culinaire markt, wekelijks
  • Radschläger market: De oudste rommelmarkt van Düsseldorf, 1x per maand
  • Aachener platz: Tevens een rommelmarkt, elke zaterdag
  • Messeparkplatz: Een rommelmarkt op een gezellige parkeerplaats
  • Design classic beurs: Een design beurs, 29 november 2015

één antwoord

  1. Simone

    Gek he, ik ben inderdaad ook nog nooit echt naar Dusseldorf geweest terwijl ik wel al een paar iets gelezen heb over de fijne winkelstad die het is. Misschien toch maar eens een weekendje blijven!

    Beantwoorden

Geef een reactie, deel jouw reistips!