Tips voor Lissabon

Het warme Lissabon is de hoofdstad van Portugal en is met haar vele uitzichtpunten, mooie architectuur, talloze restaurantjes en kenmerkende trams een leuke stad voor een stedentrip. Lissabon vind je aan de kust van Portugal, bij de baai waar de rivier de Taag uitmondt. De stad is romantisch, maar je kunt er ook meer dan goed shoppen of met een tram een tochtje maken langs alle bezienswaardigheden. Lissabon is een stad waar meer dan genoeg te doen is en om je een beetje op weg te helpen bij de voorbereiding van jouw  stedentrip naar Lisboa (de Portugese naam voor Lissabon) vind je hier een aantal tips!

Lissabon bezienswaardigheden | Centrum

In het centrum van Lissabon vind je meer dan genoeg te doen, zo zijn er ook een aantal bezienswaardigheden die je niet wilt missen:

Met de Santa Justa lift

Midden in het centrum van Lissabon vinden we de bewerkte ijzeren lift Santa Justa. Deze lift verbind de straat Santa Justa in de wijk Baixa met het Carmo plein. Vanaf het Carmo plein heb je een mooi uitzicht over de stad en je kunt er de ruines van de Igreja do Carmo kerk bezoeken.

Praça do Comércio

Aan het eind van de winkelstraat Rua Augusta vind je het plein Praça do Comércio, ook bekend als Terreiro do Paço. Een imposant plein waar je toegang tot hebt via een nog mooiere triomfboog. Vanaf het plein kun je uitkijken over het golvende water van de Taag.

Miradouro da Graça

Een mooi uitkijkpunt vanwaar je over Lissabon kunt uitkijken is het punt Miradouro da Graça. Koop een verfrissend drankje of een ijsje en geniet van het uitzicht! Een andere aanrader is Miradouro das Portas de Sol.

Lissabon bezienswaardigheden | Wijk: Belem

In de wijk Belem vind je veel monumenten die het waard zijn om te bezoeken. Met name de Mosteiro dos Jerónimos, misschien beter bekend als het Hiëronymusklooster, is een echte aanrader. Maar bezoek ook:

Padrão dos Descobrimentos

In Belem is ook Padrão dos Descobrimentos te vinden. Dit monument ligt net als Torre de Belem aan de Taag. Op het monument zie je verschillende Portugese ontdekkingsreizigers, een mooi gezicht waar je zeker even langs moet lopen als je in Belem bent!

Mosteiro dos Jerónimos

In de wijk Belem vinden we de Mosteiro dos Jerónimos. Een groot klooster dat genoemd staat op de unesco erfgoedlijst. Voor een klein prijsje van ongeveer €6 euro kun je naar binnen, maar even genieten van het klooster zelf is ook een aanrader.

Torre de Belem aan de Taag

Naast de Mosteiro dos Jerónimos vinden we in de wijk Belem ook de Torre de Belem. Een oude verdedigingstoren die ligt aan de rivier de Taag. Verder kun je vanaf de Taag ook het Monumento Cristo Rei zien. Een hoog beeld van Christus dat uitkijkt over de Taag.

Lissabon tips

Naast het bezoeken van bezienswaardigheden kun je ook allerlei andere leuke dingen doen in en rondom Lissabon, zoals:

Bairro Alto

In de gezellige straatjes van de wijk Bairro Alto kun je meer dan goed genieten van een hapje en een drankje. Ga bijvoorbeeld eten bij Sinal Vermelho en Bota Alta. Je kunt ook ergens gaan dansen op live muziek of juist genieten van de traditionele fadomuziek. Vooral 's Avonds is Bairro Alto een echte aanrader.

Oceanário de Lisboa

Het grote aquarium van Lissabon wordt Oceanario de Lisboa genoemd en is een echte aanrader. Het is namelijk het op één na grootset oceanarium van de wereld.

Ga met de tram!

In Lissabon vind je veel trams waarmee je op een leuke manier de stad kunt ontdekken. Vooral tram 28 maakt een mooie route. Bovendien zien deze trams er niet alleen leuk uit, maar zijn ze nog handig ook. Lissabon is namelijk op meerdere heuvels gebouwd en zo'n trammetje neemt je zo mee naar boven of beneden.

Museo do Chiado

In Lissabon vind je ook leuke musea, zoals het Museo do Chiado. Dit museum staat vol met moderne kunst. Je vindt het museum in de Chiado wijk.

Naar het strand

Even ontsnappen aan de hitte van de stad? Dat kan! Neem de trein bij het mooie Gare do Oriente station naar strandplaatsjes als Cascais of Estoril. Je kunt hier gemakkelijk heen voor een dagje, maar je vindt er ook genoeg hotels en restaurantjes waardoor je er meerdere dagen kunt blijven.

Jouw tips voor Lissabon?

Hebben we een tip of bezienswaardigheid gemist? Laat het ons en andere reizigers weten in een reactie!

2 reacties

  1. weheartlisbon

    Wat dacht je van lunchen bij Cervejaria Trindade? Niet het allergoedkoopste restaurant in Lissabon maar de sfeer in dit oude klooster is zo uniek en het eten fantastisch, dat moet je meemaken!

    Beantwoorden

Geef een reactie, deel jouw reistips!