Een wereldreis winnen door mee te doen aan een liftwedstrijd? Dat klinkt bijna te goed voor woorden! Toch kan het als je dit jaar mee doet aan dé Barcelona Express. Dit is een liftwedstrijd van 6 dagen, waaraan tientallen teams mee doen en in 5 etappes (van in totaal 1500 kilometer) strijden om de ultieme hoofdprijs: een wereldreis! Lijkt het jou wel wat om met z’n tweeën of drieën mee te doen aan dit avontuur? Lees gauw verder!

Barcelona Express: De liftwedstrijd waarmee je een wereldreis kan winnen!

Dit wil je! Maar, hoe kan je meedoen aan de Barcelona Express?

De bedoeling is dat je een team samenstelt van 2 of 3 avonturiers en dat jullie je online inschrijven op Barcelonaexpress.org. Vervolgens kies je jouw vertrekstad (Amsterdam, Brussel of Parijs) en zodra het d-day is, is het zaak dat jullie zonder geld of hulp van het thuisfront zo snel mogelijk liftend in Barcelona weten aan te komen. Wat wordt jullie strategie om zo snel mogelijk in Barcelona te raken? Bestaat de tactiek uit opvallende outfits of weten jullie een ultieme route te plannen en simpelweg de beste lifts te scoren?

De route: 1500 kilometer liften naar Barcelona

Het doel is om zo snel mogelijk in Barcelona aan te komen, maar om nou in één keer 1500 kilometer af te leggen is erg ambitieus. Daarom is de Barcelona Express opgesplitst in 5 etappes waarbij telkens de tussenstand wordt opgemeten. Je bent daardoor elke dag zo’n 300 kilometer aan het liften. Elke etappe eindigt steeds op een hele toffe locatie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een historische stad? Een bijzonder kasteel? Of een heerlijk strand? Daar kun je dan kamperen met alle andere deelnemers (zo’n 300 uit verschillende Europese landen!), wordt er gefeest en natuurlijk gediscussieerd over het beste lift-plan. Elke volgende ochtend krijg je vervolgens instructies voor de volgende etappe en start iedereen weer aan zijn liftavontuur.

Kan je extra punten scoren onderweg?

Extra punten kun je zeker scoren onderweg! Dit doe je door tijdens de etappes naar bepaalde checkpoints te gaan. Kom je op deze beroemde plaatsen, dan kun je extra bonificatietijd winnen!

Liftwedstrijd

Route plannen barcelona express liftwedstrijd kamperen barcelona express onderweg

Liftwedstrijd barcelona express relaxen route du soleil barcelona express liftwedstrijd

De Barcelona Express start juli 2017, ga jij mee?

Zijn jullie er klaar voor om in juli 2017 te starten met de Barcelona Express? Die 1500 kilometer verdeeld over 5 etappes van 300 kilometer, 299 andere deelnemers en het behalen van een checkpoint klinken als een eitje toch? Schrijf je dan nu in! Als je meedoet wordt je slaapplek geregeld en mocht je niet zelf je eten willen regelen, dan kun je dit voor 70 euro extra laten verzorgen. Er staat dan elke dag een maaltje, goed ontbijt en drinken (water bij het avondeten en fruitsap/melk/koffie bij het ontbijt) voor je klaar!

Met jouw deelname steun je een goed doel in Kenia

Wist je dat liften een van de milieuvriendelijkere manieren is om te reizen? Door te liften besparen alle teams samen namelijk zo’n 400 ton aan CO2 uitstoot. Verder wordt een deel van de opbrengst van de Barcelona Express gedoneerd aan een goed doel in Kenia (International Tree Foundation) en de organisatie heeft als doel om uiteindelijk 100.000 nieuwe bomen te kunnen planten na dit seizoen.

Feestjes onderweg

Barcelona express feesten onderweg Barcelona express feestjes

Wie waren de winnaars in 2015 en 2016?!

Iedereen kan winnen tijdens de Barcelona Express, de winnaars van voorgaande jaren zijn allemaal op de website van deze ultieme liftwedstrijd te vinden. Zo wonnen in 2015 “Team Wauw” en in 2016 “Fenne & Celine”, misschien zijn jullie wel de volgende!

Winnaars

Winnaars barcelona express 2016 Winnaars barcelona express 2015 team wauw

Pakken jullie als eerste het groene, gele of bolletjes hemd?

De teams die het het beste doen, worden beloond met een speciaal hemd. Na elke etappe wordt (net zoals bij het wielrennen) de gele, groene en bolletjes hemden verdeeld over de beste teams. Die hemden heten trouwens niet zomaar hemden, maar “Marcellekes”: De allerbeste van het klassement draagt dus de Gele Marcel, het team dat het best de checkpoint-challenges uitvoert krijgen de Groene Marcel en de winnaar van de dag ontvangt de Bollekes Marcel.

Marcellekes

groene hemd barcelona express Gele hemd barcelona express

Geef je op voor de Barcelona Express 2017

Meer informatie vind je op de website van Barcelona Express en inschrijven kan daar ook!

Meer lezen over dit soort toffe reizen?

Lees ook:

Geef een reactie, deel jouw reistips!