Het boek ‘Mijn Berlijn’ van Marjolein van der Kolk zorgt, naarmate ik de bladzijdes omsla, steeds meer wat de titel je doet beloven. Berlijn wordt mijn stad. Je leert via de tips van Marjolein plekjes ontdekken waar ook de locals graag komen en tegelijkertijd wordt je subtiel geattendeerd op welbekende Berlijnse highlights. Voor wie een stedentrip naar Berlijn gaat maken, er voor langere tijd gaat wonen of gewoon dol is op deze Duitse stad, is dit dus een boek dat niet mag ontbreken in je boekenkast. Benieuwd welke ontdekkingen ik deed in ‘Mijn Berlijn’? Je vindt mijn 3 favoriete tips hieronder:

Mijn Berlijn

mijn berlijn reisboek

Fotohokjes in Berlijn

Een tijdje terug spotte ik ze al toen ik een weekendje in Berlijn was om de leukste foodtrucks te ontdekken: De beroemde Berlijnse fotohokjes. Zoals Marjolein het mooi omschrijft: “Voor slechts 2 euro heb je het beste souvenir uit Berlijn: Een mooie herinnering voor aan de wand of voor in je portemonnee. Fotohokjes zijn in Berlijn geliefd bij iedereen.” En zo ook bij mij. De leukste spotte ik toen we richting Biteclub gingen in Friedrichshain, maar in ‘Mijn Berlijn’ vind je een hele waslijst waar je nog meer fotohokjes kunt vinden. Check hiervoor bladzijde 52 en 53.

Vlooienmarkten in Berlijn

Wie mij een beetje kent, of deze blog, deze blog of deze blog heeft gelezen, weet dat ik een zwak heb voor rommelmarkten. Rondkijken tussen die oude spullen, op zoek naar vintage schatten, ik kan het prima uren doen en heb ook meer dan eens op grasvelden gestaan waar mensen hun kraampje hadden gevuld met oude meuk. Dus toen ik in ‘Mijn Berlijn’ ontdekte dat ook in deze mega stad vlooienmarkten te vinden zijn, ging mijn hart alweer sneller kloppen. Check voor deze tips bladzijde 66 en 67.

Urbexen in Berlijn

Last but not least: Urbexen in Berlijn! Toen ik het voor het eerst hoorde, had ik geen idee wat hiermee bedoeld werd, maar als je gaat urbexen ga je in een stad op zoek naar verlaten gebouwen. Ook in ‘Mijn Berlijn’ lees je over urbexen en hoe dat is in Berlijn. Zo kun je bijvoorbeeld naar Station Siemensstadt of het Spreepark. Dit soort verlaten plekken bestaan nog in Berlijn, omdat Berlijn simpelweg te weinig geld heeft alles te vernietigen of plekken her op te bouwen.

Het boek ‘Mijn Berlijn’ kopen of meer lezen over Berlijn?

Je vindt het boek hier voor 19,95 euro, het boek is uitgegeven door Xander Uitgevers. Verder vind je op We Are Travellers nog meer gave tips, zoals:

2 reacties

 1. Iris

  Wat een leuke blogpost! Ik heb ook een zwak voor rommelmarkten, het is ook altijd zo gezellig. Ik heb dit boek toevallig ook laatst gekocht, ik hou zo van Berlijn. Moet er eigenlijk snel weer eens naar toe!

  Beantwoorden
  • Roëll de Ram
   Roëll de Ram

   Aaah leuk, een mede-rommelmarkt-liefhebber :D ja als ik weet dat er een rommelmarkt in een stad is tijdens een citytrip, ga ik daar eigenlijk altijd wel even naar toe! Je weet maar nooit wat je vindt ;) en Berlijn is altijd een goed idee!

   Beantwoorden

Geef een reactie, deel jouw reistips!