Middenin Hannover vind je het Maschsee Meer en terwijl je hier het grootste gedeelte van de zomer prima kunt zwemmen of varen, kan je hier tijdens Maschsee Fest ook onwijs goed partyen en lekker eten. Je vindt langs het overgrote deel van het meer (dat 530 meter breed is) allerlei eetkraampjes, maar er zijn ook podia aanwezig en gedurende de dag kun je hier gewoon chillen of meedoen aan een van de georganiseerde acts. Wil je een keer naar een (gratis) festival in Duitsland waar niet (alleen maar) techno wordt gedraaid en je vooral heel goed kunt eten en chillen? Dan is Maschsee Fest een aanrader!

Maschsee Fest

Ook fijn: Maschsee Fest is gratis!

Yes, je leest het goed, je betaalt niks om het terrein op te mogen of iets dergelijks. Je kan gewoon zo de chaos binnen stappen. Natuurlijk betaal je wel voor je eten en drinken, maar echt duur is dat ook niet en onwijs lekker.

Ga eten bij Maschsee Fest!

Je kan heel-veel-eten bij Maschsee Fest. Van gerookte zalm tot van die typisch Duitse hartjes kuchen, maar ook ijs en gigantische curry wursten. Als je naar Maschsee Fest gaat moet je dus zeker niet in Hannover zelf gaan eten, maar gewoon het festivalterrein opduiken.

Dit moet je proberen: Lüttje Lage

Dé specialiteit in Hannover: Lüttje Lage! Het is een speciaal drankje dat in twee kleine glazen zit en je op een hele aparte manier moet drinken. In het ene glas zit donker Lüttje-Lagen-Schankbier en in het andere kleinere shotglaasje zit Kornbrand dat iets weg heeft van wodka. Deze twee gevulde glazen moet je tegelijk in één hand vasthouden en vervolgens op de traditionele manier drinken. Je houdt het bierglas vast zoals je een gewoon glas vast zou houden en met  de twee vingers daarboven (wijs- & middelvinger) probeer je het shotglaasje vast te houden. Hoe dat eruit ziet… Zie je hieronder:

Maschsee fest luttje lage


maschsee fest luttje lage drank

Wanneer is Maschsee Fest?

In 2016 is het Maschsee Fest van 27 juli tot en met 14 augustus!

Geef een reactie, deel jouw reistips!