Een tijdje terug schreven we een blog over de leukste festivals in Den Haag die in het najaar plaatsvinden. Afgelopen weekend zijn we naar een van deze feestjes geweest en TodaysArt was veel meer dan we hadden verwacht. We brachten de dag dansend op het strand door, bestuurden met onze hersenen een bizar kunstproject, dronken biertjes in de zon, aten bij hippe hotspots en zagen vanaf De Pier gigantische vliegers die de al zonnige septemberdag nog meer opvrolijkten. Een fijn dagje dus en om jou nog beter een idee te geven van hoe het er was, zijn we als reporters aan de slag gegaan! Bekijk meteen ons videoverslag:

Travel Report | Dansen op het strand van Den Haag

TodaysArt, een festival waar muziek, kunst en technologie samenkomen

Zoals je kan zien is TodaysArt niet zomaar een feestje. Niet alleen bekende DJ’s en nieuwe techno of house talenten zorgen hier namelijk voor een goed festival, ook de creaties van vooruitstrevende kunstenaars zijn tijdens TodaysArt te bekijken. Zo liepen we een donkere kamer binnen waar we met een headset via onze hersenen een gigantische geluidsinstallatie konden besturen. Ook leefden we een paar minuten in een wereld die volledig werd gecreëerd door een 3D-bril. Op De Pier van Den Haag stonden we vervolgens na een dansje op het bovendek ineens in de witte banen van een mega grote rubberen boot. Bijzonder om te zien, maar ook een plek waar we op een zowel serene als confronterende manier weer even aan de vluchtelingenproblematiek werden herinnerd.

Een feestje op de vernieuwde Pier van Den Haag

Wat verder leuk is aan TodaysArt, is dat ze gebruik maakten van de hele Pier. Op het bovendek kon je dansen en biertjes drinken in de zon. Op het strand was een gigantische installatie gebouwd van staalplaat en op verschillende leegstaanden plekken in De Pier (je weet wel, waar eerst dat Van der Valk restaurant zat en die spelletjeshal) waren geluidsinstallaties of andere technologische innovaties te vinden.

Foodies opgelet: De Pier is gevuld met allerlei nieuwe hotspots

Nu het festival is afgelopen, zijn De Pier en Den Haag overigens nog steeds gave plekken om naartoe te gaan. Er zijn namelijk allerlei hotspots in te vinden. Denk aan Firma Pickles Burgers & Wines, waar je de lekkerste hamburgers kan eten. Maar ook aan de Rough Kitchen of The Craft Beer waar je heen gaat als je zin hebt in een speciaal biertje. Oh en als je een drankje hebt gehaald, dan kun je op een zonnige dag buiten een stoel veroveren en prima in de zon zitten. Perfecte plek om even te chillen dus!

Last but not least: Bungy jumpen kan weer!

Het viel ons op dat er heel wat dare devils in Den Haag waren, want de een na de ander waagde een sprong bij het Bungy Jump station op het einde van De Pier. Grappig om te weten, is dat Bungy Jump Holland het enige bedrijf in Nederland is dat Bungyjumps organiseert. Zin om een keer zo’n sprong te maken? Dan kan dat al vanaf 70,- euro als je alleen gaat of met z’n tweeën voor 100,- euro.

Al zin in een dagje of weekendje Den Haag? Hier vind je meer insider tips en wil je een nachtje blijven slapen? Dan moet je deze hotel aanbiedingen voor hotels in Den Haag eens checken!

3 reacties

  1. Nathalie

    Hee super leuk filmpje! Leuk om jou zo eens in het ‘echt’ te zien :) Verder ziet het er inderdaad super tof uit! Oh Oh Den Haag, eens kijken of het in de planning van december past…

    Beantwoorden

Geef een reactie, deel jouw reistips!