Dit weekend is het Pasen! Oftewel een extra dag vrij en een typisch moment om weer eens bij te kletsen met familie, maar… Nog meer is Pasen het perfecte moment om een dagje in Amsterdam door te brengen. Waarom? Nou dat ontdek je in de 5 redenen hieronder!

Cruesli Club Adam Cruesli Club Quaker Amsterdam Quaker Cruesli Club

Begin je dag goed (en vooral lekker) bij de Quaker Cruesli Club!

We hebben de perfecte plek gespot om je dagje Amsterdam te beginnen: de Quaker Cruesli Club! Hier kun je lekker ontbijten met vers fruit, verschillende cruesli’s en yoghurt in een geweldig ingerichte ruimte in hartje Amsterdam. Deze pop-up store vind je tot en met 31 maart in Amsterdam (dit is dus het laatste weekend!). Nadat je de verschillende cruesli’s hebt geproefd (je moet natuurlijk wel eerst weten wat je lekker vindt!) haal je hier voor slechts € 2,- een top ontbijtje (lekker budgetproef). Misschien leuk om te weten: De Quaker Cruesli Club is in het leven geroepen omdat Quaker Cruesli vernieuwd is (het heeft 30% minder suiker dan het gemiddelde suikergehalte van andere krokante muesli’s, zonder toevoeging van kunstmatige zoetstoffen) en in de pop-up store kun je alle vernieuwde varianten proeven! Benieuwd hoe zo’n ontbijtje eruit ziet? Check dan even #mydailypleasure op Instagram voor meer toffe foto’s!

Waar vind je de Quaker Cruesli Club: In ‘De Merkenwinkel’ aan de Gerard Doustraat 76

Vervolgens ga je virtueel paaseieren zoeken

Natuurlijk is een paasweekend niet compleet als je geen paaseitjes hebt gezocht. In Amsterdam kun je virtueel paaseieren zoeken, oftewel Oud Hollandsch paaseieren zoeken maar dan anno 2016! Dit kun je doen bij The Virtual Reality Cinema op de Oosterdokskade 5. Hoe werkt zo’n virtuele bioscoop? Nou je zet een virtuel reality bril op, koptelefoon over je oren, je gaat lekker zitten en laat de film spelen! Je kan vervolgens echt rondkijken en draaien, alsof jij zelf middenin in de film zit. Het virtueel paaseieren zoeken kun je doen van 25 tot en met 28 maart.

Waar vind je The Virtual Reality Cinema: Oosterdokskade 5

dwdd pop up museum amsterdam dwdd pop-up

Naar het DWDD Pop-Up museum bij het Allard Pierson Museum

Tot en met 22 mei is het DWDD Pop Up Museum te zien in het Allard Pierson Museum. Na je virtueel paaseieren zoeken, kun je hier dus prima even langs. Een aantal van de vaste gasten van De Wereld Draait Door hebben negen zalen ingericht met werk uit de depots van elf Nederlandse musea. De Verborgen Kunstwerken zijn uitgezocht door vaste gasten als Paul de Leeuw, Paulien Cornelisse en Carice van Houten.

Waar vind je het Allard Pierson Museum: Oude Turfmarkt 127

Smullen bij het Foodfestival Amsterdam of mee met de Paas Cruise van de Pannenkoekenboot

Wie denkt dat foodfestivals alleen bij de zomer passen, heeft het mis. Het Foodfestival Amsterdam is namelijk van 24 tot en met 28 maart in de RAI Amsterdam. Een van de hallen is gevuld met zo’n 70 foodtrucks waardoor je je hier in een echt foodwalhalla bevindt. Het foodfestival vindt plaats van 24 t/m 28 maart 2016 in de RAI Amsterdam. Voor 18:00 uur kun je hier trouwens gratis naar binnen, dus let even op de tijd als je hier in het weekend heen gaat! Wil je iets exclusievers doen? Ga dan mee met de Pannenkoekenboot van Amsterdam op Paas Cruise! De Paas Cruise duurt zo’n 2 uur en tijdens de vaart zie je niet alleen alle nieuwe gebouwen langs het IJ, maar kun je ook onbeperkt (!) pannenkoeken eten. Vind je dit beide niks? Dan kun je natuurlijk ook altijd even terug sneaken naar de Quaker Cruesli Club mocht hun ontbijtje verslavend lekker zijn geweest!

Waar vind je Foodfestival Amsterdam: Europahal, RAI Amsterdam

Waar vind je de Paas Cruise: Ms. van Riemsdijkweg 33 in Amsterdam Noord bij de NDSM Werf

rollerdisco bij amsterdam roest

Amsterdam roest zomer

Al het eten rol je er uiteindelijk af bij de Rollerdisco van Amsterdam Roest

En dan, last but not least, ga je naar de Rollerdisco van Amsterdam Roest. Trek je lycra legging aan, doe je zweetbandjes om en waan je op de skate vloer van 800 m2 in de loods. Vrijdag, zaterdag én zondag kun je hier terecht. Je mag je eigen rolschaatsen meenemen, maar voor een paar euries huur je ook een paar op locatie. De Rollerdisco is op vrijdag van 18:00 uur tot 01:00 uur open en op zaterdag en zondag kun je al vanaf 12:00 uur terecht.

Waar vind je de Rollerdisco: Jacob Bontiusplaats in Amsterdam Oost

Cruesli Club Quaker Amsterdam

Van de Quaker Cruesli Club tot de Rollerdisco…

Van de Quaker Cruesli Club tot de Rollerdisco… Welke Paastip zou jij zeker willen uitproberen?

Over de auteur

Roëll de Ram
Owner & Digital Nomad

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis inmiddels vooral als digital nomad de wereld rond. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie, deel jouw reistips!