Visum Vietnam

Voordat je naar Vietnam vertrekt is het van belang om een visum aan te vragen. Een visum is namelijk verplicht als je naar Vietnam op vakantie gaat. Je kan een visum voor Vietnam op verschillende manieren aanvragen, maar zorg eerst dat je een paspoort hebt dat tenminste 6 maanden geldig is als je aankomt in Vietnam en dat je twee visum pagina’s in je paspoort vrij hebt zodat het visum erin geplakt kan worden. Hieronder lees je alles over het aanvragen van een visum voor Vietnam, wat je moet meenemen en wat de kosten zijn.

Visum aanvragen Vietnam

Je kan zelf naar de Vietnamese ambassade in Den Haag gaan of je kunt gebruik maken van een online visumdienst en daar een e-visum aanvragen, bijvoorbeeld bij e-visums.nl of je vraagt een ‘E-visum Vietnam’ aan via bijvoorbeeld visumvietnamexpert.nl (dan hoef je bij aankomst minder lang te wachten). Een andere optie: Je kiest ervoor om een visum bij aankomst aan te vragen op het vliegveld, maar dan moet je mogelijk ietsjes langer wachten bij aankomst.

Visum Vietnam via de ambassade in Den Haag

De ambassade van Vietnam vind je in Den Haag bij het Nassauplein op nummer 12, 2585 EB. Daar kun je direct zelf een visum voor Vietnam aanvragen voordat je op reis gaat. Voor de aanvraag heb je een aanvraagformulier nodig, een kleuren pasfoto en zoals we al zeiden een geldig paspoort. Wanneer je bij de ambassade bent kan je kiezen voor een spoed aanvraag (dit is veelal wat duurder) of een standaard visum aanvraag, hierbij duurt het enkele dagen voordat je je visum kunt ophalen. De ambassade is alleen geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 14:00u tot 17:00u, dus let daarop als je op deze manier een visa wilt aanvragen.

Visum voor Vietnam aanvragen via een visumdienst

Een visum aanvragen voor Vietnam via een visumdienst is eigenlijk de meeste gemakkelijke optie. Het kost alleen wel ietsje meer dan als je zelf naar Den Haag zou gaan en de aanvraag bij de ambassade zou doen. Maar daarentegen bespaar je wel reiskosten naar Den Haag en hoef je geen vrije dag op te nemen.

Visum Vietnam on arrival

Als je een visa on arrival wilt, dus dat je bij aankomst op het vliegveld pas een visum krijgt voor Vietnam, zul je eerst een visumautorisatie of Vietnam Letter of Approval moeten krijgen. Zoiets kun je vaak krijgen door bij een reisorganisatie een formulier in te vullen en zij laten dit dan checken door het immigratiekantoor van Vietnam. Kijk bijvoorbeeld eens naar de informatie op vietnamonline.nlvisumvietnamexpert.nl of doe je aanvraag van een visum voor Vietnam op E-visums.nl, daar kun je gemakkelijk digitaal een visum opvragen. Op deze manier hoef je niet naar de ambassade van te voren of van een visumdienst gebruik te maken, maar je hebt wel weer kans dat je op het vliegveld van Vietnam moet wachten totdat je jouw visum daadwerkelijk krijgt. Deze wachttijden kunnen wel eens oplopen, omdat er soms meerdere vluchten tegelijkertijd aankomen en veel reizigers op deze manier een visum aanvragen. Houd daar dus rekening mee.

Kosten visum Vietnam

De kosten voor het visum van Vietnam bedragen via de ambassade ongeveer 70,- euro als je een gewone aanvraag doet (single entry), als je ook een van de buurlanden van Vietnam wilt bezoeken en daarna weer terug Vietnam in wilt zal het iets duurder zijn. De prijs ligt dan tussen de 87,00 en 122,00 euro. Denk hier dus over na als je je reis naar Vietnam aan het plannen bent. Wil je een visumaanvraag doen met spoed? Dan komt er nog 5,00 euro bovenop de prijs. Via een online visumdienst kost het visum voor Vietnam 102,00 euro, hierbij krijg je een eenmalige toegang (ook wel single entry genoemd) tot Vietnam en wordt al het geregel je uit handen genomen. Kies je voor een visa on arrival dan moet je  eerst online een Letter of Approval of visumautorisatie aanvragen en de kosten bedragen dan uiteindelijk rond de 25,- en 35,- euro, deze aanvraagprocedure kan alleen soms een beetje vaag zijn.

Meenemen voor het aanvragen van een Vietnam visum

  • Paspoort dat bij aankomst in Vietnam tenminste nog 6 maanden geldig is
  • Twee lege pagina’s in het visum
  • Een kleuren pasfoto
  • Bedrag dat het visum kost

Meer weten over Vietnam?

Op zoek naar leuke reisinformatie over Vietnam? Bekijk dan eens deze tips voor een rondreis door Vietnam of de informatie over het bijzondere Sapa en Halong Bay.

Over de auteur

Roëll de Ram
Owner & Digital Nomad

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis inmiddels vooral als digital nomad de wereld rond. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Gerelateerde berichten

3 reacties

  1. Koef

    Hoi Roëll,

    Ik vlieg 14 maart naar Hanoi. En 18 april vanaf Bangkok terug naar Nederland. Ik wil de laatste week al naar Thailand. Waardoor ik ongeveer 28 dagen in Vietnam ben. Wat mag volgens mijn visum. Maar heb geen bewijs dat ik daadwerkelijk binnen die 30 dagen Vietnam verlaat. Zoals een vliegticket. Weet jij toevallig of het nodig is om een bewijs te hebben? Heb de KLM al gebeld en die zeiden dat ik de Vietnamese ambassade moet bellen, maar die krijg ik niet te pakken.

    Groetjes Koef

    Beantwoorden
    • Roëll de Ram
      Roëll de Ram

      Hi Koef,
      Ik weet het niet 100% zeker, maar wat je in ieder geval zou kunnen doen is bijv. een hotel boeking in Thailand maken voor na die 28 dagen. Dan kun je in ieder geval laten zien dat je een reservering in Thailand hebt voordat je visum van Vietnam eindigt. Of je zou een globaal reisschema kunnen maken in het Engels, van wat je plan is. Dan heb je in ieder geval wat documenten die je eventueel kunt tonen, mochten er toch vragen komen. Verder is mailen naar de ambassade wellicht ook nog een optie? Of vraag het eens na bij een visum organisatie als KES, die zijn op zich erg hulpvaardig wellicht ook als je niet eens bij hun je visum geregeld hebt. Succes!

      Beantwoorden
      • Koef

        Het is me toch gelukt om de ambassade te bereiken :D
        Volgens hun vragen ze niet om bewijs en is het dus niet nodig.
        Maar voor de zekerheid neem ik toch wel een globaal reisschema mee in het engels..
        Bedankt voor de tip!!

Geef een reactie, deel jouw reistips!