Wat te doen in Bangkok? | Thailand

Bizar, mooi én chaotisch: Bangkok

Het grootse Bangkok is voor veel reizigers hét startpunt in Thailand. Dit komt omdat de meeste vliegtuigen in deze Thaise hoofdstad aankomen, zowel vanuit Europa als andere continenten. De één wordt dan direct verliefd op deze gigantische metropool met haar verschillende gezichten, maar voor de ander zal de drukkende hitte en chaos bijna te overweldigend zijn. Toch is het meer dan terecht om je hart een beetje te laten veroveren door Bangkok, want wat is er veel te doen in deze mega stad. Helemaal als je door de ping pong show vragende mannetjes bij Khao San Road, de hard rijdende tuk tuks en smog weet door te kijken. Wat je dan zult zien? Dat is hieronder voor je op een rij gezet!

5x Wat te doen in Bangkok:

In Bangkok kun je uitgaan, meer dan goed souvenir shoppen maar ook lekker eten, boottochten maken en heel veel tempels bekijken. Bekijk hieronder welke bezienswaardigheden je niet mag missen, welke markten leuk zijn, wat je echt geproefd wilt hebben en ontdek onze tips voor hostels en hotels:

1. Bezienswaardigheden Bangkok – Tempels & Paleizen:

Allereerst een aantal bezienswaardigheden in Bangkok die je niet wilt overslaan. (1) Wat Phra Kaew is niet alleen een van de mooiste tempels van Bangkok, deze tempel is ook nog eens een van de belangrijkste tempels van heel Thailand. In deze tempel vind je een smaragd groene boeddha, maar rondom de tempel is ook allerlei pracht en praal te zien. Zo zijn er pagodes gebouwd, vele boeddha beelden te vinden en je kan vanuit Wat Phra Kaew ook de rest van Koninklijk Paleis vinden. (2) Het Koninklijk Paleis is direct ook een van de bezienswaardigheden van Bangkok die je niet wilt overslaan. Het is een uitbundig gebouwencomplex waar je fel gouden pagodes vindt en sierlijke daken op de bouwwerken. Vervolgens kun je naar de (3) Liggende boeddha bij Wat Pho gaan. In deze tempel kun je rondom een grote masieven boeddha lopen in een bijzonder versierde ruimte. Sta ook zeker even stil bij de voeten van deze liggende boeddha, want die zijn ingelegd met parelmoer. Dichtbij Wat Pho en het Koninklijk Paleis vind je ook (4) Wat Arun, een tempel die gekenmerkt wordt door een metershoge pagode. Hier loop je vast en zeker langs op weg naar de andere bezienswaardigheden als je vanuit Khao San Road komt. Bezoek tot slot (5) Wat Traimit, een marmeren tempel die dankzij haar bouwmaterialen net even anders is dan de anderen.

2. Doen in Bangkok: Varen met de riviertaxi

Wanneer je in een bootje zit in Bangkok lijkt het even alsof je in het Aziatische Venetië of Amsterdam bent. Vanaf de rivier heb je namelijk een heel andere kijk op de Thaise hoofdstad en vaak voor niet eens heel veel Thaise Baht. De riviertaxi stopt meestal ook redelijk dichtbij bezienswaardigheden en markten, dus het is niet alleen een leuk tochtje maar ook nog eens een handige manier om jezelf te vervoeren. Het autoverkeer kan namelijk in Thailand nogal druk zijn, dus op zo’n moment is een boot een fijne verademing.

3. Naar de markt in Bangkok

Je vindt in Bangkok verschillende gezellige markten. Er zijn drijvende markten, avondmarkten, ochtendmarkten en markten die de hele dag duren. Een overvloed dus aan mogelijkheden om een leuke souvenir voor thuis te shoppen. Een van de leukste weekendmarkten vonden wij de Chatuchak Market, hier vind je oneind veel kraampjes waar niet alleen kleding wordt verkocht, maar ook boeddha beelden, sieraden, woonspullen en af en toe een antiek item. Vanaf Khao San Road kun je gemakkelijk een tuktuk of taxi nemen naar deze markt of je kan er heen met de metro. Let wel op wanneer je gaat, want deze markt is dus alleen op zaterdag en zondag. Wil je een keer naar een drijvende markt? Ga dan naar de Damnoen Saduak markt. Je kan vanuit het centrum een taxi nemen hier naartoe of deelnemen aan een tour.

4. Uitgaan in Bangkok!

Partyen kun je in Bangkok als geen ander. Een van de leukste plekken vonden wij toch wel bij Khao San Road. Dit is een groot toeristisch gebied waar je allerlei winkeltjes vindt, restaurants, hostels en hotels maar dus ook genoeg plekken om uit te gaan. Ga ’s avonds gewoon op pad, drink ergens een bucket (een emmer gevuld met sterke drank, ijs en rietjes om mee te drinken) en duik daarna een club in. Wil je liever niet dansen of drinken tussen de backpackers, kies dan voor een van de skybars in Bangkok. Een aanrader is de Sky Bar Lebua Tower, je betaald er iets meer voor een drankje maar je hebt er een grandioos uitzicht over de stad van de 63e verdieping van het gebouw.

5. Eten in Bangkok

Waar wij geen genoeg van konden krijgen is Mango Sticky Rice, een zoet rijstgerechtje dat bij verschillende kraampjes wordt verkocht met mango en kokossaus. Maar ook sate, pad thai en verse vruchten vind je in Bangkok aan overvloed. Niet zo’n fan van eten bij straatstalletjes? Dan kun je ook aanschuiven bij luxe restaurants of de McDonalds, mocht je het westerse eten missen. Restaurants zijn vaak duurder dan de kraampjes (daar kun je soms al een maaltijd krijgen van 40 baht), maar de restaurants hebben wel meer verschillende soorten eten. Denk aan pizza, indisch of hamburgers.

Reistips voor Bangkok

Slapen in Bangkok

In Bangkok vind je luxe resorts, maar ook hostels waar je minder dan 5 euro betaald per nacht voor een bed. Waar je dus wilt slapen in Bangkok hangt erg af van wat voor reiziger je bent. Je hebt typische backpack hostels als het Khaosan River Inn hostel of Khao San Road Rainbow hostel. Veel kwaliteit hoef je er niet van te verwachten, maar dat is vaak ook niet nodig als je backpackt. Slaap je liever iets luxer, maar niet te duur? Dan kun je naar het Khaosan Palace hotel of New Siam hotel. Wil je gewoon een en ander vergelijken voordat je een hostel boekt in Bangkok? Kijk dan eens bij Trivago, deze site vergelijkt écht alle hotels.

Wat te doen na Bangkok?

Na Bangkok houd je reis naar Thailand natuurlijk niet op. Bangkok ligt vrij centraal in Thailand, dus vanuit deze stad kun je eigenlijk allerlei routes nemen. Trek bijvoorbeeld vanuit Bangkok naar het avontuurlijke noorden (Sukothai of Chiang Mai) of juist naar het relaxte zuiden (Denk aan het eiland Koh Phangan of het natuurgebied Khao Sok). Blijf je liever dichtbij de stad? Dan is Ayutthaya een aanrader, daar vind je eindeloos veel tempels waartussen je een leuke fietstocht kunt maken. Maar je kan er ook voor kiezen om de bus en de boot te nemen naar de eilanden van Thailand, zoals Koh Phangan of Koh Tao. Trek je liever helemaal naar het noorden? Ga dan naar Chiang Mai of bezoek juist in het zuiden het natuurgebied Khao Sok. Naar al deze plekken kun je vaak toe met de bus en soms met de trein of boot. In Thailand vind je verschillende bus organisaties en vaak kan je hotel in Bangkok jouw ook adviseren bij het boeken van een bus. Let wel op dat je eerst even bij medereizigers rondvraagt of bij verschillende organisaties kijkt, want het is eerder wel dan niet nodig om een en ander af te dingen.

Wil je naar Bangkok?

Handige links:

  1. Vliegtickets naar Bangkok
  2. Ho(s)tels in Bangkok

4 reacties

  1. Shaun Janssen

    Handige tips! Ik vertrek in juli naar Thailand om 4 weken te gaan backpacken. Fijne site!

    Beantwoorden

Geef een reactie, deel jouw reistips!