Visum Thailand

Wanneer je gaat backpacken in Thailand krijg je bij aankomst met het vliegtuig een gratis visum. Met dit visum mag je 30 dagen blijven. Zo’n visum wordt ook wel een visa-on-arrival genoemd. Dit visum verschilt van het visum dat je krijgt als je Thailand binnenkomt via een van de buurlanden. Reis je bijvoorbeeld via Cambodja, Myanmar, Laos of Maleisië naar Thailand dan krijg je een visum dat maar 15 dagen geldig is. Ook dit visum is gratis, maar het is dus maar voor 2 weken geldig. Dit is iets om op te letten, want als je het aantal dagen dat je visum geldig is overschrijd heb je kans dat je een boete krijgt wanneer je Thailand wilt verlaten.

Visum Thailand aanvragen

Een visum voor Thailand hoef je eigenlijk niet van te voren aan te vragen, want je krijgt bij aankomst een visum. Zo’n visum wordt ook wel een visa on arrival genoemd. De geldigheid van zo’n visum verschilt. Als je namelijk per vliegtuig Thailand binnenkomt is het visum 30 dagen geldig. Kom je Thailand binnen via een van de buurlanden over land, dan is het visum 15 dagen geldig. Weet je van te voren al dat je langer dan 15 of 30 dagen naar Thailand gaat? Dan kun je ook in Nederland bij de Thaise ambassade in Den Haag een visum aanvragen dat voor 60 dagen geldig is. Via Kes Visum kun je ook online een visum aanvragen voor Thailand. Deze organisatie werkt ook samen met organisaties als Fox en ANWB.

Geldigheid visum Thailand

Hoe lang een visum voor Thailand geldig is, hangt af van de manier waarop je het land betreed. Kom je Thailand met het vliegtuig binnen, dan krijg je een visum dat 30 dagen geldig is. Kom je Thailand via een van de buurlanden binnen, over land, dan zal je visum maar 15 dagen geldig zijn. Als je dan langer wilt blijven, zul je jouw visum moeten verlengen. Weet je van te voren dat je lang in Thailand wilt blijven? Dan kun je in Nederland bij de Thaise ambassade een visum aanvragen dat 60 dagen geldig is.

Visum Thailand verlengen

Wanneer je jouw 30-daagse of 15-daagse visum wilt verlengen voor Thailand, zal je een visa run moeten doen. Bij zo’n visa run verlaat je Thailand voor minder dan één dag, zodat je even kort de grens over bent geweest en weer een nieuw paspoortstempel en visa krijgt voor Thailand. Natuurlijk kun je tijdens jouw visa run ook besluiten om Thailand voor langere tijd te verlaten zodat je wat meer ziet van één van de buurlanden, maar in feite is dit niet nodig. Een visa run kun je het makkelijkst doen naar Maleisië of Cambodja. Vanuit Bangkok worden bijvoorbeeld speciale tours aangeboden naar een van deze landen, met als doel je zo snel mogelijk weer heen en terug te brengen. Ga je naar zuid Thailand? Dan is het sowieso aan te raden om naar Maleisië een visa run te doen.

Meer lezen over Thailand?

Wil je meer lezen over Thailand, bijvoorbeeld leuke reistips of meer handige reinsinformatie over dit Aziatische land. Lees dan een van deze artikelen:

Geef een reactie, deel jouw reistips!