Khao Sok | Thailand

Reistips Khao Sok

Het nationale park Khao Sok ligt in het zuiden van Thailand. Dit is een van de mooiste nationale parken van Thailand en mag tijdens een rondreis dan ook eigenlijk niet ontbreken. Het natuurgebied bestaat uit een groen regenwoud dat omringd wordt door hoge bergen. Daarnaast vind je er grotten, diepe valleien en prachtige meren. Het is aan te raden om een meerdaagse tour naar het hart van Khao Sok te maken, want dan kun je niet alleen 's middags mooie wandelingen maken maar ook 's avonds genieten van een night safari waarbij je op zoek gaat naar wilde dieren. Ook heb je dan de mogelijkheid om een spannende tocht maken door een grot die deels onder water staat of je kiest voor de tour waarbij je op zoek gaat naar de grootste bloem ter wereld, de Rafflesia. Wanneer je overnacht in Khao Sok slaap je in rieten huisjes die drijven op het water van een groen meer. Je wordt hier naartoe gebracht met een boot en tijdens deze boottocht is het uitzicht vaak al indrukwekkend dankzij de vele kalksteenformaties die je overal ziet. Eten doe je ook bij de drijvende huisjes, zo kun je genieten van vers gevangen vis, rijstgerechten, groentes en vers fruit toe.

Wat doen in Khao Sok

Rafflesia in Khao Sok

Een van de redenen om naar Khao Sok te gaan, is omdat je hier de grootste bloem ter wereld vindt. Genaamd de Rafflesia. Deze bloem is rood van kleur, lijkt bijna afkomstig uit de Efteling en verspreid een geur van rottend vlees. De bloem kan een grootte behalen van bijna 1 meter. Deze grootte maakt het dan ook bijzonder om deze bloem te zien.

Reizen naar Khao Sok

Je kunt Khao Sok goed combineren met een aantal dagen strand. Zo kun je gemakkelijk naar dit natuurgebied vanaf Krabi of Phuket. Maar ook vanaf Bangkok is een uitstapje naar Khao Sok goed te boeken.

Dieren in Khao Sok

Naast het maken van wandelingen over indrukwekkende bergen en boottochten, kun je in Khao Sok ook op zoek gaan naar wilde dieren. Zo vind je in Khao Sok apen, kleurige vogels zoals de neushoornvogel, vleermuizen, tapirs en meer uitzonderlijk ook cobra's, pythons en olifanten.

Bijzonder slapen in Khao Sok

Naast de eerder genoemde drijvende hutjes (in Thailand beter bekend als floating bungalows), kun je rondom Khao Sok ook slapen in boomhutten. Je vindt er zowel luxe boomhutten die voorzien zijn fijne bedden en mooie badkamers, maar je kunt ook kiezen voor een basic hut.

Thailand Highlights


  • Bangkok
  • Koh Phi Phi
  • Kho Phangan

Lonely Planet
€ 23,95

Thailand reisgids

Kaart Thailand
€ 10,95

Thailand kaart

Capitool
€ 29,99

Thailand reisgids

Rough Guide
€ 23,95

Thailand reisgids

Geef een reactie, deel jouw reistips!