Reisinformatie Thailand

Thailand is een van de populairste vakantiebestemmingen in Azië. Zowel bij backpackers als voor groepsreizen is het een favoriete bestemming. De reden dat Thailand zo populair is, komt omdat er voor ieder type reiziger wel iets te vinden is. Strandaanbidders kunnen genieten van de zon op een van de talloze eilanden, voor cultuurliefhebbers zijn er meer dan genoeg tempels en ook voor avonturiers is er genoeg te doen. Bovendien is Thailand erg goedkoop en dat maakt een reis naar dit Aziatische land ook erg aantrekkelijk.

Reisroute Thailand

Wanneer je op vakantie gaat naar Thailand kom je veelal aan in Bangkok. Vanaf daar kunnen verschillende reisroutes gevolgd worden. Ga bijvoorbeeld eerst naar het noorden en bezoek daar de tempels in Chiang Mai, de jungle in Pai of bezoek het mooie Chiang Rai. Op je weg terug naar Bangkok kun je overnachten in Sukhothai waar vele boeddhistische tempels zijn te vinden of in Ayutthaya vlak boven Bangkok waar cultuurliefhebbers ook hun hart kunnen ophalen. In het zuiden van Thailand vind je vervolgens paradijselijke eilanden. Ga bijvoorbeeld naar Koh Phi Phi of vier feest tijdens de Full Moon party op Koh Phangan.

Kaart Thailand

Kaart in het midden plaatsen
Verkeer knop
Fietsend
Transit

Beste reistijd Thailand

De beste reistijd om naar Thailand te gaan is in het droge seizoen. Dit is in de maanden november tot en met februari. Echter gaan ook vele toeristen tijdens de zomervakantie naar Thailand. In feite is ook dan het land een fijne vakantie bestemming, hoewel de kans op regen in het zuiden dan wat groter is.

Betalen in Thailand

In Thailand betaal je met de Thaise Bath. De prijzen zijn in Thailand veelal goedkoop en je kunt in een maand gemiddeld rondkomen van 750 euro. In Thailand kun je vrijwel overal pinnen, maar soms kan het ook handig zijn om een Creditcard bij je te hebben.

Vaccinaties & Visum

Wanneer je naar Thailand op vakantie gaat wordt een Hepatitis A en DTP-vaccinatie, ook wel Dyfterie, Tetanus, Polio inenting, aanbevolen. Deze vaccinaties zijn echter niet verplicht. Daarnaast is het aan te raden om diarree remmers als loperamide en voldoende aspirines mee te nemen mocht je toch niet lekker worden. Wat betreft visum, in Thailand mag je 30 dagen blijven mits je met het vliegtuig arriveert. Er wordt dan een gratis visum gegeven. Blijf je langer in het land of reis je via een van de buurlanden Thailand binnen dan kan het voorkomen dat je moet bij betalen of dat je een visum run moet doen.

Thailand Highlights


 • Bangkok
 • Koh Phi Phi
 • Kho Phangan

 • Pai
 • Chiang Mai
 • Thailand

Lonely Planet
€ 21,95

Thailand reisgids

Kaart Thailand
€ 10,95

Thailand kaart

Capitool
€ 29,99

Thailand reisgids

Rough Guide
€ 23,95

Thailand reisgids

Over de auteur

Roëll de Ram
Owner & Digital Nomad

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis inmiddels vooral als digital nomad de wereld rond. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Gerelateerde berichten

2 reacties

 1. Karlijn

  Met mijn ouders en zusje ben ik naar Thailand geweest. En elke keer als ik er aan denk word ik weer zo enthousiast. Ik wil zo graag terug. De beste vakantie ooit :) Fietsen in Bangkok, op het strand op Koh Phi Phi, maar ook Pai, Ayuttaya, Chiang Mai en Chiang Rai hebben we bezocht. We begonnen in Bangkok, gingen daarna naar boven en naar beneden. Zo tof, die mooie cultuur, lieve mensen en fijne geuren.

  Beantwoorden

Geef een reactie, deel jouw reistips!