De reisgidsen van National Geographic zijn bijna altijd mijn favoriet om mee te nemen op reis. Onlangs ontving ik de nieuwste versie van de Vietnam-editie op de deurmat om me alvast voor te bereiden op mijn reis naar Vietnam voor volgend jaar. Het boek staat vol met prachtige foto’s en veel leuke info en tips over wat je in Vietnam kunt zien en doen.

National Geographic Vietnam

National Geographic

Welke steden mag je niet missen in Vietnam?

De (Nederlandstalige) gids begint met tips voor het indelen van je reis. In Vietnam is zo ontzettend veel te zien dat het wordt aangeraden om vooraf goed over je reisroute na te denken. De oude wijken van de koloniale hoofdstad Hanoi zijn bijvoorbeeld erg populair en liggen in het noorden. Maar ook steden in centraal-Vietnam zoals Hue en Hoi An en de zuidelijke steden, waaronder Ho Chi Min stad, mogen eigenlijk niet ontbreken in je reis. Natuurlijk worden er ook praktische tips gegeven die je helpen bij het plannen van je route, zoals de beste reistijd en de wisselkoers.

Geschiedenis van Vietnam

De gids beschrijft ook de indrukwekkende geschiedenis, waaronder de Vietnamoorlog. De gevolgen van deze oorlog zijn in Vietnam nog altijd zichtbaar, denk bijvoorbeeld aan gehandicapte bedelaars die je kunt tegenkomen op straat. Ook het platteland ligt op sommige plaatsen nog vol met militair materiaal. Ondanks de zichtbare gevolgen van de oorlog is Vietnam inmiddels in bloei en zijn er heel veel leuke en mooie redenen om dit land te bezoeken.

Ha Long Bay

Halong Bay Vietnam

Bijzondere gebieden zoals Cat Ba, Ha Long Bay & Sapa

De gids voert je in een aantal hoofdstukken door alle gebieden van Vietnam waarbij de bekende en minder bekende hotspots en bezienswaardigheden worden genoemd. Bezoek in het noorden bijvoorbeeld het prachtige nationale park Cat Ba, gelegen aan de wereldberoemde Ha Long Bay. Tijdens een boottocht kom je langs veel verschillende vissersdorpjes die leuk zijn om te bezoeken. Of ga op trektocht in de mooie heuvels van Sapa. Het is zelfs mogelijk om te overnachten in een paalwoning in een bergvolkdorp. Hoe leuk moet dat zijn?

Dromerig Hoi An

Ook voor centraal en zuid- Vietnam zijn er genoeg leuke insider-tips gegeven. Wist je dat de baai van Danang bekend staat als een van de mooiste wateren ter wereld? Een prima uitvalsbasis om door te reizen naar Hoi An, een oude en dromerige haven die bekend staat om zijn vervallen koopmanshuizen. Het is de best bewaarde oude haven van heel Zuidoost-Azië.

National Geographic Vietnam

Een echte aanrader voor iedereen die een reisje naar Vietnam op de planning heeft staan (of gewoon even inspiratie op wil doen!). Met het boekje heb je genoeg informatie om je reis goed te kunnen plannen zodat je geen highlight hoeft te missen. De gids is te koop bij National Geographic en kost € 21,95. De foto’s uit de gids zijn gemaakt door fotograaf Kris Leboutillier.

één antwoord

Geef een reactie, deel jouw reistips!