Omringd door rijst velden, Hindu tempels en de mooie stranden zoals je die van Bali gewend bent, vind je het surf retreat: Surfana Bali. Een surfparadijs in het zogenoemde retro-surf epicenter Canggu. Dit kustplaatsje vind je tussen Kuta en de tempel Tanah Lot in, niet al te ver van het vliegveld Denpasar. Wanneer je naar Bali gaat en toe bent een nodige dosis golven, lijkt dit de plek voor een bijzondere overnachting. Bij Surfana Bali staat overigens niet alleen surfen centraal, ook de Balinese cultuur, traditioneel eten en yogalessen vind je hier volop terug. Denk daar nog wat andere gezellige reizigers bij, een lieve crew en wat koele Bintang’s voor in de avond en dit surf retreat lijkt compleet.

Bijzonder overnachten in Surfana Bali

Where to find?

Bij Surfana Bali vind je drie villa’s die allen rondom een groot zwembad liggen in een Balinese tuin. Door al het groen is de sfeer er relaxed en er zijn wat afgezonderde plekjes gecreëerd waar je ook aan yoga kan doen of een massage kunt krijgen. Ook is er een lounge en zijn er gezamenlijke ruimtes waar je aan je blog kunt werken, chillen of juist skypen met het thuisfront. Zoals we al zeiden vind je dit alles aan de kust bij Canggu in het bestuurlijk gebied Badung.

Een nachtje in Surfana Bali

Wanneer je een nachtje bij Surfana Bali wilt overnachten, kun je kiezen uit verschillende kamers. Denk aan een single bed room, double bed room of een suite. Hier betaal je uiteraard verschillende prijscategorieën voor die liggen tussen de 25 en 60 euro. Daar zit dan een gezond ontbijtje bij en als je wilt kun je er ook lessen bij boeken. Denk aan surf- of yogalessen, maar natuurlijk is het ook mogelijk om een surfboard te huren. Deze lessen of huur mogelijkheden kun je trouwens gelijk combineren met je verblijf en je kan dan kiezen voor zogenoemde pakketten. Denk aan een ‘Motor pack’ waarbij je naast je verblijf ook direct eens scootertje en surfplank huurt of ‘Goodlife pack’ waarin onder andere overnachtingen zitten, maar ook 3 yogalessen, 3 good life trips, 3 massages, ontbijt, lunches en gratis juices.

Een voorproefje krijgen op het Surfana Bali retreat?

Benieuwd geworden naar Surfana Bali, maar heb je niet direct tijd om naar Indonesië af te reizen? Dan is het wellicht leuk om in het weekend van 12, 13 en 14 juni naar het Surfana Festival te gaan. Dit wordt dit weekend in Bloemendaal gevierd, lekker bij het strand, en ook daar staat onder andere yoga en surfencentraal. Je kan er sfeer proeven, maar ook direct verschillende clinics volgen!

één antwoord

  1. Jessica

    Ik word helemaal zen van het filmpje…. ‘Balen’ dat ik volgende week in Estland zit, anders was ik misschien wel bij het Surfana Festival langsgegaan!

    Beantwoorden

Geef een reactie, deel jouw reistips!