Loading
Kaart in het midden plaatsen
Verkeer knop
Fietsend
Transit

Het begin van een reis door Zuid Afrika: Kaapstad

Deze reisroute door Zuid Afrika begint in Kaapstad. Kaapstad is gelegen aan de zuidkust van Zuid Afrika en wordt ook wel Moederstad genoemd. Kaapstad is een populaire bestemming bij veel reizigers en dit komt met name door de bijzondere natuurverschijnselen die je er vindt en historische hoogtepunten. Zo is de Tafelberg een van de hoogtepunten in Kaapstad. Je kunt deze berg met een kabelbaan bezoeken of er bijzondere wandelingen maken. Naast de Tafelberg vind je in Kaapstad Robbeneiland. Een toeristische trekpleister omdat op dit eiland voormalige President en anti-apartheidsactivist Nelson Mandela jaren gevangen zat.

Penguins kijken in Simon's Town & wijn proeven in Stellenbosch

Dichtbij Kaapstad zijn Simon's Town en Stellenbosch te vinden. In het stadje Simon's Town zijn veel penguïns te zien, deze beesten leven daar aan de kust in het wild. Op sommige plekken kun je zelfs met deze penguïns zwemmen! Vervolgens neemt de reis je mee naar Stellenbosch, de plek waar je moet zijn voor Afrikaanse wijnen. In Stellenbosch zijn namelijk vele wijnvelden te vinden en bij deze wijnvelden kunnen je naast het uitzicht genieten van een wijnproeverij.

Mossel Bay, Port Elizabeth & surfen in Jeffrey's Bay

De reis door Zuid Afrika gaat vervolgens verder langs de oostkust omhoog tot aan de Wild Coast en Durban. Langs de kust zijn mooie wandeltochten te maken, maar ook kom je er langs leuke steden en dorpen. Denk bijvoorbeeld aan Mossel Bay, Port Elizabeth en East Londen. Vlakbij Port Elizabeth ligt Jeffrey’s Bay, dit is één van de meest geliefde plekken van Surfers in Zuid-Afrika. Ook als je niet kan surfen of niet van surfen houdt is Jeffrey’s Bay en leuke plek om naartoe te gaan. Er hangt een gezellig sfeer in het stadje maar heeft na surfen nog meer te bieden. Zo worden er bijna dagelijks dolfijnen en walvissen gespot en ligt er ook een mooi koraalrif voor de kust.

Vakantie vieren in Durban

Durban is het eind van de route langs de kust, met een subtropisch klimaat is Durban een geliefde vakantiebestemming onder Zuid-Afrikanen. Durban wordt ook weleens het Miami van Zuid-Afrika genoemd en het voelt dus ook wat Amerikaans aan. In Durban wonen veel Indiërs in vergelijking met de rest van Zuid-Afrika en daarom is Durban ook de plek om te genieten van lekkere curry’s en andere Indisch eten.

Johannesburg

Vanaf Durban gaat de reis landinwaarts richting Johannesburg. Daarbij is een overnachting bij Drakensberge zeker aan te raden, de hoogste bergketen van Zuid Afrika. In Johannesburg is vervolgens een uitstapje naar de Craddle of Humankind leuk en kan er genoten worden van het uitgaansleven in Melville. Ook de bestuurlijke hoofdstad Pretoria moet je zeker niet missen wanneer je in Zuid Afrika bent, daar is de geschiedenis van Zuid-Afrika duidelijk zichtbaar. Onder andere door het voortrekkers monument, maar ook bijvoorbeeld dankzij het paleis van justitie waar Mandela is veroordeeld.

De Big Five spotten in het Krugerpark

Vanaf Pretoria of Johannesburg vervolgt de reis vervolgens naar het populaire national park het Krugerpark. De plek waar je moet zijn als je een echte natuurliefhebber bent of graag eens op safari wilt. In het Krugerpark zijn onder andere de big five te spotten, dit zijn de olifant, leeuw, neushoorn, buffel en luipaard. Daarnaast is de kans ook groot om cheeta’s, nijlpaarden en krokodillen te zien. Het Krugerpark is een echte must see tijdens in reis door Zuid-Afrika en dan ook een prachtig eind van een bijzondere rondreis door dit land.

Geef een reactie, deel jouw reistips!